Δεν έχουν καθηγητές, πληρώνουν και τα βιβλία

Διαμαρτυρία με τύμπανα από μαθητές του μουσικού σχολείου Λάρισας

 

Διαμαρτυρία με τύμπανα από μαθητές του μουσικού σχολείου Λάρισας

Κενά σε εκπαιδευτικούς και το χρόνιο ανεκπλήρωτο αίτημά τους για πιστοποίηση σπουδών σε μουσικά όργανα έβγαλαν χθες τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας στους δρόμους.

Με τύμπανα και συνθήματα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με τη συμπαράσταση των γονιών και των καθηγητών τους, ζητώντας «Δημιουργία κοινών σχολικών εγχειριδίων για τα θεωρητικά μουσικά μαθήματα και δωρεάν διανομή τους, καθώς σήμερα τα χρεώνονται οι γονείς.

Αναγνώριση των σπουδών, με πιστοποίηση ισάξια με τις τάξεις των Ωδείων (πιθανώς κατόπιν εξετάσεων), όπως προβλέπεται και από τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, καθώς 6 χρόνια διδασκόμαστε μουσική σε ανώτατο επίπεδο χωρία καμία απολύτως αναγνώριση του κόπου, αλλά και των γνώσεών μας.

Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-11-1997 σχετικά με τη χορήγηση μουσικής ειδικότητας στους απόφοιτους Μουσικών Σχολείων κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες είναι σε ισχύ, αλλά δεν εφαρμόζονται.

Επαναφορά των Μουσικών Αγώνων, ανάλογων με τους Αθλητικούς και μοριοδότηση μόνο για μουσικές σχολές με δίκαιο τρόπο και σε μικρό ποσοστό μέσω των αγώνων.

Άμεση διευθέτηση των ελλείψεων σε καθηγητές μουσικών οργάνων και μουσικών μαθημάτων και κάλυψη των αντίστοιχων κενών».

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Αντιπροσωπεία μαθητών, με τη συνοδεία μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, εκπαιδευτικών του σχολείου και μελών της ΕΛΜΕ Λάρισας, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γιώργο Δοδοντσάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια» και δεσμεύθηκε να καταθέσει σχετική εισήγηση στο Υπουργείο Παιδείας για την ικανοποίησή τους.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στα κενά του σχολείου σε καθηγητές, ανέφερε ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα.

Ακολούθησε πορεία σε δρόμους της Λάρισας, που κατέληξε στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες διαμαρτυρίες, με τα ίδια αιτήματα, πραγματοποιήθηκαν χθες από τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας.

Γονείς: Στηρίζουμε τα αιτήματά τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λαρισαίων ανακοίνωσε ότι: «χαιρετίζει τη μαζική αγωνιστική κινητοποίηση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης όλων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων της χώρας.

Τα παιδιά μπήκαν μπροστά στον αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, για μια ζωή με δικαιώματα, για ένα σχολείο που πρέπει να τα μορφώνει και όχι να τα εξοντώνει, κόντρα στην πολιτική που εφαρμόζουν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις.

Η Ένωση Γονέων Λάρισας στηρίζει τα δίκαια και πάγια αιτήματα που αφορούν στην κάλυψη των ελλείψεων σε καθηγητές μουσικών οργάνων και μουσικών μαθημάτων, στην αναγνώριση του επιπέδου των σπουδών τους, στη συγγραφή και δωρεάν διανομή βιβλίων για τα μουσικά μαθήματα».

Λένα Κισσάβου
Ελευθερία Λάρισας