Καινοτόμος πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για «Έτος απογόνων ηρώων και φιλελλήνων»

Φιλοξενία στη Μαγνησία, για την έλευση στην περιοχή, απογόνων της Ελληνικής Επανάστασης

 

Φιλοξενία στη Μαγνησία, για την έλευση στην περιοχή, απογόνων της Ελληνικής Επανάστασης

Μια σημαντική πρόταση κατέθεσε η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας τόσο στον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολο, που βρέθηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για την προώθηση του τουρισμού στη Θεσσαλία, όσο και πρόσφατα στον Υφυπουργό Εξωτερικών. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Ζαφείρης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή επισημαίνοντας πως η πρότασή της Ένωσης (που κατατέθηκε στην ευρεία σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε η Μητρόπολη Δημητριάδος για τις δράσεις που αφορούν στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821), αφορά τον απόδημο Ελληνισμό και την επιστροφή, σε μορφή τουρισμού, των απογόνων των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και απογόνων σημαντικών φιλελλήνων που βοήθησαν στην ανεξαρτητοποίηση του Ελληνικού Έθνους.

«Έτος απογόνων φιλελλήνων»

«Ο απόδημος Ελληνισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι. Υπολογίζεται ότι είναι 30 εκ. σε όλο τον κόσμο, που μεταξύ των απλών πολιτών, κάποιοι είναι leaders, γερουσιαστές, καθηγητές πανεπιστημίου, Δήμαρχοι, άνθρωποι που παίζουν σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες στις οποίες ζουν. Έχουμε μία γενικότερη πρόταση για τον απόδημο Ελληνισμό κι είναι ευκαιρία να συγκεντρώσουμε τους απογόνους της Ελληνικής Επανάστασης που ζουν στο εξωτερικό και των φιλελλήνων που πιθανόν να μην ξέρουν ότι οι προ- παππούδες ήταν ίσως… στη Φιλική Εταιρεία. Υπήρχαν άνθρωποι στη Γαλλία και τη Ρωσία που πάλευαν με τον τρόπο τους για την απελευθέρωση της Ελλάδας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργηθεί το Έτος επιστροφής στην Πατρίδα ή το Έτος απογόνων φιλελλήνων στη χώρα μας αλλά και στη Μαγνησία.

Δράττοντας την ευκαιρία των λεγομένων του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Φραγκογιάννη, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο Βόλο, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που είπε πως «Προσπαθούμε να φτιάξουμε το image αυτής της χώρας», ο κ. Ζαφείρης σημείωσε ότι οι ξένοι μας λατρεύουν για τους αρχαίους μας, μας ξέρουν λίγο για τη φιλοσοφία μας και μας θεωρούν πλέον τεμπέληδες και ένα λαό που έχει παρακμάσει για την πρόσφατη ιστορία μας.

«Πρέπει να φέρουμε τους απογόνους των ηρώων πίσω στην Ελλάδα και θα πρέπει να αναδείξουμε και τη μεγάλη σημασία της Εκκλησίας σε όλο αυτό τον αγώνα. Δεν θα υπήρχε ελληνικό έθνος αν δεν υπήρχαν αυτοί οι «Παπαφλέσσες» που ήταν μπροστάρηδες και κρατούσαν το λαό όλα αυτά τα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Την εν λόγω πρόταση έθεσε ο κ. Ζαφείρης στον Υφυπουργό Τουρισμού αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με το σκεπτικό ότι θα ήταν σπουδαίο οι απόγονοι των ηρώων αυτών, να μάθουν για τις ρίζες τους, για τα πεπραγμένα των προγόνων τους και να δουν την Ελλάδα και τη Μαγνησία με μία σύγχρονη ματιά.

Μαγνησία