Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΠΕ 16-6-2007

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

  • Ιδιαιτέρως επιτυχημένη η Γενική Συνέλευση του ΣΗΠΕ στο Κιλκίς. Τι δήλωσαν οι παριστάμενοι πρώην υπουργοί, Σάββας Τσιτουρίδης και Γιώργος Φλωρίδης.
  • Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου 2007, στο Κιλκίς, η γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ). Οικοδεσπότης ήταν το μέλος του Δ.Σ του ΣΗΠΕ και εκδότης της εφημερίδας «Ημερησία Κιλκίς», Γιώργος Περπερίδης (κοσμήτωρ του Δ.Σ). Στην γενική συνέλευση, παραβρέθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΣΗΠΕ αποτελούμενο από τους, Γιάννη Διαφωνίδη (πρόεδρος), Γιώργο Αλεξίου (αντιπρόεδρος), Λεωνίδα Βαρουξή (γενικός γραμματέας), Δημήτρη Ρίζο (ταμίας). Παρουσία πολλών εκδοτών από τις εφημερίδες - μέλη του Συνδέσμου, σε ένα ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιβάλλον στα ορεινά του Δήμου Κρουσσών της ευρύτερης περιοχής του νομού Κιλκίς (ξενώνας Κρούσια), συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σύνολό του ο περιφερειακός τύπος, διατυπώθηκαν προτάσεις και ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με την πρόσφατη κατάθεση του νομοσχεδίου για τον επαρχιακό τύπο. Ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ, Γιάννης Διαφωνίδης, μίλησε για τις δραστηριότητες του ΣΗΠΕ, το πρόσφατα κατατεθέν νομοσχέδιο για τον περιφερειακό τύπο, και γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τύπος της Περιφέρειας. Στον νέο νόμο αναφέρθηκε διεξοδικά και ο Λεωνίδας Βαρουξής, ενώ ο ταμίας του ΣΗΠΕ, Δημήτρης Ρίζος, έκανε τον οικονομικό απολογισμό, αναφέροντας ότι τα οικονομικά του ΣΗΠΕ βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ότι υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.
    Χαιρετισμό στην εν λόγω υπαίθρια γενική συνέλευση απεύθυναν, οι πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κ.κ Τσιτουρίδης και Φλωρίδης αντίστοιχα, ο νομάρχης του Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας, ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Τερζίδης, καθώς και ο δήμαρχος Κρουσσών, Νεόφυτος Παπαδόπουλος.
  • Ο Σάββας Τσιτουρίδης, στην ομιλία του, εξέφρασε τον ευαρέσκειά του που ο ΣΗΠΕ επέλεξε την περιοχή του νομού Κιλκίς για να πραγματοποιήσει την γενική του συνέλευση. Τόνισε την συνεργασία που είχε ως υπουργός Απασχόλησης με το Δ.Σ του ΣΗΠΕ αναφορικά με την προώθηση θεμάτων που σχετίζονται με τον ημερήσιο Περιφερειακό τύπο. Δηλώνοντας ότι εξαιτίας της αποχώρησής του ως υπουργός δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τα θέματα του περιφερειακού τύπου, διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι αυτά συνεχίζονται να προωθούνται. Επεσήμανε πως γνωρίζει πρωτογενώς τα προβλήματα αλλά και την σημαντικότητα του Περιφερειακού τύπου, ο οποίος όμως δεν είχε πάντα την αρμόζουσα αναγνώριση. Ο Σάββας Τσιτουρίδης υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τοπικός τύπος, έκανε παράλληλα έκκληση στο πολιτικό δυναμικό της χώρας να δει την πάγια αντιμετώπιση που πρέπει να έχει η Περιφέρεια.
  • Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι που ο κόσμος στην Περιφέρεια αναζητά το διαφορετικό στον τοπικό τύπο προσπαθώντας να αποφύγει την ειδησεογραφική μονοτονία των τηλεοπτικών μέσων.
    Σύντομο χαιρετισμό στην υπαίθρια γενική συνέλευση απεύθυναν επίσης ο νομάρχης Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Δημήτρης Τερζίδης, και ο δήμαρχος Κρουσσών, Νεόφυτος Παπαδόπουλος. Όλοι τους αναφέρθηκαν στην σημασία του τοπικού τύπου, και στην πρωτοβουλία του ΣΗΠΕ να πραγματοποιήσει την γενική του συνέλευση στο Κιλκίς.
    Η γενική συνέλευση του ΣΗΠΕ στο Κιλκίς συνδυάστηκε με μια εντυπωσιακή περιήγηση στα αξιοθέατα του νομού. Ιδιαίτερα ξεχώρισε η επίσκεψη στον Βαλκανικό βοτανικό κήπο, μια έκταση 310 στρεμμάτων με αυτοφυή φυτά που συλλέχθηκαν, πολλαπλασιάζονται και προστατεύονται. Ο βαλκανικός Κήπος Κρουσσών συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας και συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία της φυτικής ποικιλότητας της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο οινοποιείο Αιδαρίνη με τα ονομαστά κρασιά στην περιοχή Γουμένισσας, καθώς και στο μοναστήρι του Αγίου Νικόδημου στο όρος Πάικο.