Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ Σ.Η.Π.Ε.16-2-2008, ΛΑΡΙΣΑ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα, το Σάββατο 16/2/08, πανηγυρική εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ).

Η πόλη της Λάρισας επιλέχθηκε επειδή εκεί, δέκα χρόνια πριν, 22 εφημερίδες, οι μεγαλύτερες και οι πιο ιστορικές της ελληνικής Περιφέρειας, συγκεντρώθηκαν και ίδρυσαν τον ΣΗΠΕ. Δέκα χρόνια μετά, ο ΣΗΠΕ πλαισιώνεται πλέον από τις 55 μεγαλύτερες ημερήσιες εφημερίδες. Στην εκδήλωση της Λάρισας παραβρέθηκε πολύς κόσμος. Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους, και ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος και βραβεύτηκε για την συνεισφορά του στον Περιφερειακό τύπο.

Εκ μέρους του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου (που βραβεύτηκε επίσης) παραβρέθηκε η γ.γ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Μαργαρίτα Παπαδά. . Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε στην ομιλία του ότι από την ίδρυση του ΣΗΠΕ μέχρι και σήμερα, άλλαξαν πολλά. Οι περιφερειακές εφημερίδες, είπε, μπήκαν πιο δυναμικά στην εποχή της γνώσης και της τεχνολογίας. Η συμβολή του ΣΗΠΕ, με τις μεγαλύτερες εφημερίδες στο ενεργητικό του, ήταν σημαντική και αποφασιστική Η γ.γ της Γενικής Γραμματείας και Επικοινωνίας, Μαργαρίτα Παπαδά, ανέγνωσε μήνυμα του υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου σχετικά με όσα έγιναν από το υπουργείο για την ενίσχυση του Περιφερειακού τύπου αλλά και στην συνέχεια που πρέπει να δοθεί. «Υπάρχουν πολλές προκλήσεις», τόνισε η κα Παπαδά, «στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε με αποφασιστικότητα». Χαρακτήρισε μάλιστα τον επαρχιακό τύπο «μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών».

Την εκδήλωση για τα δέκα χρόνια του ΣΗΠΕ, χαιρέτισαν ο νομάρχης και δήμαρχος Λάρισας, κ.κ Λουκάς Κατσαρός και Κων/τίνος Τζανακούλης αντίστοιχα, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φώτης Γκούπας. Ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ, Γιάννης Διαφωνίδης, χαιρετίζοντας τους προσκεκλημένους, προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή για το ξεκίνημα του ΣΗΠΕ αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα.. Ο κος Διαφωνίδης τόνισε ότι οι εφημερίδες του ΣΗΠΕ απασχολούν περίπου το 60% των εργαζομένων στο χώρο του ημερήσιου επαρχιακού τύπου, αριθμός που προσεγγίζει συνολικά τα 1500 άτομα.

Η εκδήλωση της Λάρισας για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του ΣΗΠΕ, ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών στους κ.κ Σιούφα και Παπαδά (η οποία εκπροσώπησε τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Θόδωρο Ρουσόπουλο), αλλά και στις δύο ιστορικές εφημερίδες της Λάρισας, «Ελευθερία» και «Ημερήσιο Κήρυκα», που ήταν από τα βασικά ιδρυτικά μέλη του ΣΗΠΕ μαζί με 20 άλλες εφημερίδες.