Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΗΠΕ 18-5-2008

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 


Την Κυριακή 18/5/08. Γενική Συνέλευση και απολογισμός της δραστηριότητας του απερχόμενου διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο 17/5/08.

Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 17-18/5/08, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, η γενική συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Συμβουλίου στον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ).

Προεδρείο ΣΗΠΕ

Στο νέο Δ.Σ εκλέχθηκαν μετά την ψηφοφορία οι κ.κ Λεωνίδας Βαρουξής (Πατρίς Πύργου), Νίκος Γραμματικός (Θεσσαλική Ηχώ), Γιώργος Αλεξίου (Νέος Αγών) Γιάννης Λασκαράκης (Γνώμη Αλεξανδρούπολης), και Γιώργος Περπερίδης (Ημερησία Κιλκίς). Αναπληρωματικά μέλη, οι κκ Χαλκιαδάκης (Ρεθεμνιώτικα νέα), Ρίζος (Λαμιακός Τύπος), Τσαρουχάς (Πρωινός Λόγος Τρικάλων). Στην γενική Συνέλευση παρίστατο και η Γενική Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κα Μαργαρίτα Παπαδά. Στην ομιλία της η κα Παπαδά υπογράμμισε ότι «η ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Τύπου, κάτι που έχει αποδειχθεί από συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις. Τα τελευταία χρόνια , είπε η κα Παπαδά, έχει υπάρξει καλή συνεργασία για την πραγμάτωση των στόχων. Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος που λειτουργεί ο περιφερειακός τύπος, και συγκεκριμένα στην εναρμόνιση με τις νέες τεχνολογίες αλλά και την ενίσχυση του δεσμού των τοπικών κοινωνιών με τα τοπικά μέσα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ανάμεσα στα λεγόμενα της κας Παπαδά και η ξεχωριστή αναφορά της ότι αναβάθμιση σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι προκλήσεις που ορθώνονται μπροστά μας. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις , τόνισε η κα Παπαδά, «είναι να μειωθούν οι εξαιρετικά υψηλές δαπάνες για την διακίνηση του Τύπου. Η κρατική δαπάνη για την διακίνηση του Τύπου ανέρχεται, σύμφωνα με την κα Παπαδά, ετησίως περίπου στα 40 εκατ. ευρώ».

Μέλη

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιάννης Διαφωνίδης, στην ομιλία του, ευχαρίστησε την κα Παπαδά αλλά και τον υπουργό Θόδωρο Ρουσόπουλο για την πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια του Συνδέσμου με την Γενική Γραμματεία, που ωφέλησε τις εφημερίδες μέλη του. Μετά τους εν λόγω χαιρετισμούς, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΗΠΕ ανέγνωσε τον γενικό απολογισμό των δραστηριοτήτων του Δ.Σ του ΣΗΠΕ τα τελευταία τρία χρόνια. Στην συνέχεια, ο ταμίας του Συνδέσμου, κος Δημήτρης Ρίζος διάβασε στα μέλη τον οικονομικό απολογισμό. Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των υποψηφίων για το νέο Δ.Σ αλλά και οι τοποθετήσεις των μελών για διάφορα θέματα που αφορούν την πορεία του επαρχιακού τύπου, το νέο νομοσχέδιο και πολλά άλλα. Οι εκλογές διεξήχθησαν την Κυριακή 18/5/08.