Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 1-12-2008

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Βραβεύτηκαν και εφέτος από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης οι εφημερίδες της Περιφέρειας. Ποιες εφημερίδες πήραν τα βραβεία. Τι δήλωσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος και η Γενική Γραμματέας Επικοινωνίας, Μαργαρίτα Παπαδά. Δύο οι εφημερίδες - μέλη του ΣΗΠΕ («Πρωινή Γνώμη» Πατρών - «Κρητική επιθεώρηση» Ρεθύμνου) που βραβεύτηκαν.

Βραβευθέντες

Πραγματοποιήθηκε και εφέτος στην Αθήνα, την Δευτέρα 1/12/08, για τρίτη συνεχή χρονιά, η βράβευση των περιφερειακών εφημερίδων από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Γενική Γραμματεία απονεμήθηκαν σε διάφορες εφημερίδες και δημοσιογράφους της Περιφέρειας 6 συνολικά βραβεία για το 2007. Την εκδήλωση βράβευσης παρακολούθησε πλήθος κόσμου από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης , βουλευτές και εκπρόσωποι του Υπουργείου Τύπου, εκπρόσωποι Ενώσεων Συντακτών, πολιτικών κομμάτων κα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, μίλησε και απένειμε βραβεία ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Παρούσα ήταν και όλη η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αποτελούμενη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ευάγγελο Αντώναρο, την Γενική Γραμματέα Επικοινωνίας, Μαργαρίτα, Παπαδά και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, Πάνο Λειβαδά.


Τα βραβεία, που συνοδεύονταν από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, απονεμήθηκαν συνολικά σε 11 ημερήσιες, εβδομαδιαίες και 15ήμερες εφημερίδες καθώς και σε τρεις εκδότες δημοσιογράφους. Τα βραβεία των ημερήσιων εφημερίδων 2007 απονεμήθηκαν εξ ημισείας στις εφημερίδες - μέλη του ΣΗΠΕ, «Πρωινή Γνώμη Πατρών» και «Κρητική επιθεώρηση», με εκδότες τους κ.κ Χρήστο Χριστόπουλο και Γιάννη Καλαιτζάκη αντίστοιχα. Τα βραβεία απένειμαν στις εν λόγω εφημερίδες οι κ.κ Προκόπης Παυλόπουλος και Ευάγγελος Αντώναρος. Τιμητικό έπαινο, μεταξύ των ημερησίων εφημερίδων, απέσπασε η εφημερίδα «Θράκη» της Ξάνθης. Το βραβείο για την εβδομαδιαία εφημερίδα της χρονιάς απονεμήθηκε εξ ημισείας στις εφημερίδες «Άποψη του Νότου» και «Εορδαικό Παλμό», ενώ τιμητικό έπαινο απέσπασαν οι εφημερίδες «Ευβοϊκή Γνώμη» και «Πρώτη σελίδα» Κιλκίς. Το βραβεία για την 15ήμερη μηνιαία και μικρότερης έκδοσης εφημερίδα απονεμήθηκαν εξ ημισείας στις εφημερίδες «Γνώμη του Βαρικού» του νομού Φλώρινας και «Φωνή των Καλαβρύτων». Το βραβείο για την περιφερειακή εφημερίδα, εκδιδόμενη σε ακριτική περιοχή, έλαβαν εξ ημισείας οι εφημερίδες «Θάρρος» Αλεξανδρούπολης και «Πολιτικά» του Νομού Λέσβου. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν επίσης όπως προαναφέρθηκε, εκδότες και δημοσιογράφοι. Έτσι τα βραβείο για το καλύτερο άρθρο ή ρεπορτάζ σε περιφερειακή εφημερίδα του 2007 δόθηκε εξ ημισείας στις δημοσιογράφους, Κοντιζά Ελένη (ΜΥΚΟΝΟS NEWS) και στην Σοφία Πλουτινάκη («Αντίλαλος της Μεσσαράς»). Τέλος το καθιερωμένο βραβείο «Τάκης Δημητρακόπουλος» απονεμήθηκε στον δημοσιογράφο - εκδότη της εφημερίδας «Μαχητής», Νικόλαο Κανή για την αρθρογραφία του.


Η Επιτροπή Αξιολόγησης των βραβείων αποτελούταν από δημοσιογράφους και καθηγητές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στην ομιλία του, τόνισε ότι «ο περιφερειακός τύπος χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητα, ευαισθησία και ποιότητα, και ειδικά για τους λόγους αυτούς πρέπει να στηριχθεί». Υπογράμμισε δε ότι η συμβολή του είναι τεράστια. Τα 4,5 τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά, είπε, για την ενίσχυση του περιφερειακού τύπου, όπως ο τρόπος κατανομής της κρατικής διαφήμισης, το «Σπίτι της Περιφέρειας», και τα δύο προγράμματα για την ανταγωνιστικότητα. Ο κος Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία της ψηφιοποίησης του γραπτού τύπου που πρέπει να διατηρηθεί, κυρίως για την έρευνα. Κατέληξε δε ότι τα 6 βραβεία που απονεμήθηκαν είναι και για τις 104 συνολικά υποψηφιότητες. Η κα Μαργαρίτα Παπαδά, τέλος, επεσήμανε το κύρος και την απήχηση του τοπικού τύπου και την συνολική του συμβολή στην οικονομική και πολιτική αναβάθμιση της ελληνικής Περιφέρειας.