Κώστας Αρβανίτης στο Ράδιο ΕΝΑ Βόλου: Έχουμε μια μαριονέτα για Πρωθυπουργό (ηχητικό)

Δριμεία κριτική του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Τραμπ- Μητσοτάκη

 

Δριμεία κριτική του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Τραμπ- Μητσοτάκη

Ως μαριονέτα χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη. Ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε πως το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού ήταν ταξίδι αναψυχής, ενώ σημείωσε πως οι κινήσεις του, οι θέσεις του και η πολιτική του μπορεί να βάλουν σε περιπέτειες τη χώρα.

Επικριτικός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνάντηση με τον Ντόναλτ Τραμπ, αλλά και στο αποτέλεσμα αυτής ήταν ο κ. Κώστα Αρβανίτης σχολιάζοντας πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι μια μαριονέτα και το ταξίδι του στις ΗΠΑ ήταν ένα ταξίδι… αναψυχής.

«Αν το θέμα της ειρήνης πρέπει να το διαχειριστεί ο Μητσοτάκης, να κάνουμε και καμιά ευχή, διότι το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη, θα το χαρακτήριζα ταξίδι αναψυχής. Κι αυτός ο Πρωθυπουργός δύο ώρες πριν τον κ. Τράμπ είδε κι έναν αγώνα μπάσκετ, ήταν πολύ χαλαρός. Κατάφερε να μιλήσει 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα στους δημοσιογράφους ενώπιον του αμερικανού Προέδρου, κατάφερε να αποσπάσει τη σιωπή, σχεδόν περιφρονητική διάθεση Τράμπ σε όλα τα εθνικά μας θέματα, όπως λένε οι Αμερικανοί ο Πρόεδρος Τράμπ είχε μεγαλύτερα ψάρια για τηγάνισμα. Κατάφερε να δηλώσει απερίφραστος ο κ. Μητσοτάκης υποστηρικτής του Σουλεμαϊνί τη στιγμή που όλοι οι παίκτες τηρούν στάση αναμονής. Ακόμη και το Ισραήλ είναι σε στάση αναμονής», είπε ο ίδιος.

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης βγήκε βασιλικότεροςτου βασιλέως και δεν ξέρουμε ο βασιλιάς-εννοεί τον Τραμπ- τι έχει στο μυαλό του και πόσο προβληματική είναι η πολιτική του. Κατάφερε ο Μητσοτάκης να φύγει με άδεια χέρια χωρίς καν μια κοινή δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης με τον Τράμπ, όχι καταδίκη για τις κινήσεις της Τουρκίας, ούτε καν αναγνώριση του διεθνούς δικαίου και ο Μητσοτάκης κατάφερε να μην αντιδράσει καν στις δηλώσεις για τη στενή φιλική σχέση Ερντογάν- Τραμπ, η αμηχανία δεν είναι αντίδραση. Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ κακό ταξίδι, όχι για τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για τα δικά μας εθνικά ζητήματα».

Μάλιστα ο κ. Αρβανίτης συνέκρινε τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ήταν εκείνος Πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί τρεις φορές με Αμερικανό Πρόεδρο, με κοινές δηλώσεις, στη συνάντηση με τον Ερντογάν είχε βάλει ξεκάθαρα τα ζητήματα, ενώ όταν είχε ανοίξει το θέμα της συνεργασίας με το Ισραήλ για τον αγωγό, είχε πει μιλήσει για το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα.

«Είχαμε πρωθυπουργό που μιλούσε, δεν είχε αντίπαλο τον συνομιλητή του, μιλούσε. Και σήμερα έχουμε τι ακριβώς; Μια μαριονέτα και δεν ξέρω και ποιου μαριονέτα, των Αμερικάνων, των Ευρωπαίων, της Δύσης, της Ανατολής; «, υπογράμμισε ο κ. Αρβανίτης.

Ανεπαρκής ο Μητσοτάκης σε όλα τα θέμα

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανεπαρκή και απροετοίμαστο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλα τα θέματα που χειρίζεται, από το προσφυγικό μέχρι της ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ η μοναδική πατριωτική του κίνηση μέχρι τώρα είναι ότι προσπαθεί να υλοποιήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το θέμα μ’ αυτούς δεν είναι ότι είναι μόνο δεξιοί, ακροδεξιοί. Είναι αδέξιοι. Περίμενα από την κυβέρνηση να είναι πιο προετοιμασμένη, οργανωμένη, να κάνει τη διαπραγμάτευσή της και να είναι πολύ προσεκτική. Φοβάμαι μην εμπλακούμε με τους χειρισμούς Μητσοτάκη σε πολεμικές περιπέτειες στη Μέση Ανατολή. Γιατί εμπλέκει τη χώρα και τους πολίτες σε περιπέτειες;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Αρβανίτης έκανε ένα γενικό σχολιασμό για την επικρατούσα κατάσταση επισημαίνοντας πως η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ έκρυθμη και πολύ επικίνδυνη διότι υπάρχουν δύο πολύ «κακοί» παίκτες.

«Ένας είναι ο Ρώσος κι ένας είναι ο Αμερικάνος. Ένας άμοιρος και τυχοδιώκτης που είναι ο Ερντογάν, μια Ε.Ε. που πάλλεται δεξιά κι αριστερά και δρα ως επαρχία των ΗΠΑ. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι εθνική συνεννόηση, εθνική στρατηγική, που είχε η χώρα έτσι κι αλλιώς, την ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις κι όχι προσωπικές πολιτικές και φιλοδοξίες του κ. Μητσοτάκη. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες», σημείωσε.

Ακούστε στην εφημερίδα Μαγνησία ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κ. Αρβανίτης στο Ράδιο ΕΝΑ Βόλου