Θοδ. Καραγιάννης: Οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν για τα συμφέροντά τους το λιμάνι του Βόλου

Στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου (ηχητικό)

 

Στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου (ηχητικό)

Ποιοτική αναβάθμιση αναφορικά με τους κινδύνους από τα ανοιχτά μέτωπα της Αμερικής υπάρχει στην περιοχή μας, σύμφωνα με τον κ Θοδωρή Καραγιάννη, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή στο Στεφανοβίκειο υπάρχει πολεμικό υλικό, υπάρχει αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό στο στρατόπεδο Γεωργούλα, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η χρησιμοποίηση του λιμανιού του Βόλου από τις αμερικανικές δυνάμεις, προκειμένου όμως να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέρονται και όχι της χώρας μας.

Ο κ. Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε κάθετα αντίθετος στη «συμμαχία» αυτή της χώρας μας με τους Αμερικανούς και στη νέα αμυντική συμφωνία, καθώς ουδέποτε η Αμερική δεν υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά πάντα κοιτούσε το δικό της συμφέρον.

Το επόμενο βήμα των Αμερικανών… το λιμάνι του Βόλου

«Έχουμε μια καινούργια ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής, σε ότι αφορά τους κινδύνους. Στη Λάρισα και στο Βόλο είναι η πρώτη φορά που έχουμε στρατιωτικές βάσεις εντός ή πλησίον μεγάλων πόλεων. Θα λυπηθούν τον κόσμο σε μια τέτοια πολεμική αντιπαράθεση; Οι 300.000 νεκροί της Συρίας λένε ότι δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Έχουμε πολεμικό υλικό, επιθετικά ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, έχουμε στρατιωτικό προσωπικό που μένει στο Γεωργούλα, έχουμε διερεύνηση χωραφιών και νέων υποδομών στο Στεφανοβίκειο. Το επόμενο βήμα δεν είναι να χρησιμοποιήσουν συστηματικά τις εγκαταστάσεις του λιμανιού;

Το λιμάνι μας το επόμενο βήμα θα είναι να μετατραπεί ή να χρησιμοποιηθεί για τις αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα μας, οι οποίες όταν έρθει η ώρα θα υπερασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα κι όχι τα δικά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

Θέλουν τους φυσικούς πόρους της Μεσογείου

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη οι «μεγάλοι» θέλουν τους φυσικούς πόρους και τα πλούτη που υπάρχουν σε άλλες περιοχές, ενώ η Αμερική έρχεται να διαφεντέψει το μέλλον και να καρπωθεί από τα φυσικά και τα οικονομικά οφέλη.

«ΟιΙ Αμερικανοί έρχονται εδώ για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα και η καινούργια αμυντική συμφωνία Ελλάδος- ΗΠΑ δεν περιγράφεται, δηλαδή μιλάμε για επέκταση ποιοτική, ποσοτική, δυνατοτήτων, επέκταση κατ’ επιθυμία δικιά τους, όλων των δυνατοτήτων του ελληνικού στρατού. Μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους βγήκε και είπε ότι η συμφωνία αυτή είναι ζημιογόνα για τη χώρα μας. Τους πληρώνουμε και πήραμε αποτέλεσμα; Θα μας υπερασπιστούν όταν θα έχουμε διένεξη με την Τουρκία;», τόνισε ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να γίνει καταδίκη της δολοφονίας του στρατηγού του Ιράν, καθώς αυτές οι πράξεις μόνο καουμπόηδες θυμίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα τόνισε εδώ και 60-70 χρόνια η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία, όπως ποτέ το ΝΑΤΟ δεν υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.

«Είμαστε στο ΝΑΤΟ με την Τουρκία μαζί εδώ και 60-70 χρόνια. Πότε το ΝΑΤΟ υπεράσπισε τα εθνικά μας συμφέροντα; Πότε; Στη χούντα το 67; Όταν απέσυρε την ελληνική ταξιαρχία από την Κύπρο και μπήκαν οι Τούρκοι το 74; Πότε; Το 96 που γκριζάραμε τα Ίμια με την πλάτη τους; Πήγε ο Πρωθυπουργός μας στην Αμερική επίσκεψη στον Τραμπ. Είδατε κάποιο πολιτικό που να διεκδικεί και να βάζει στο τραπέζι τα εθνικά μας θέματα; Εγώ ένα καλλωπιστικό στοιχείο είδα. Τι να ζητήσουν από μας οι Αμερικανοί; Τα έχουμε δώσει όλα, τις τελευταίες δεκαετίες οι πολιτικοί του yes men ανήκουμε στη Δύση του διαβολικά καλού Τραμπ του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε δώσει γη και ύδωρ. Η καινούργια συμφωνία για τις βάσεις προβλέπει μέχρι και νομική ασυλία. Σκοτώνω και δεν πληρώνω.

Είδαμε ποτέ εμείς ιστορικά καλό από το ΝΑΤΟ; Όχι. Πρόκειται αυτοί να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας; Πήραμε δήλωση από τον Αμερικανό Πρόεδρο, όπου η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης καταστρατηγεί τα εθνικά μας δικαιώματα στην ΑΟΖ της Κρήτης; Κουβέντα! Ούτε να ψελλίσει κάτι. Ντροπή μας. Είναι αυτό πολιτική; Και πληρώνουμε κι από πάνω. Η συμφωνία είναι ζημιογόνα. Πληρώνουμε 4,2 δις ευρώ για τις στρατιωτικές ανάγκες του ΝΑΤΟ όχι για την εθνική μας άμυνα. Η χώρα μας συμμετέχει σε 12 στρατιωτικές αποστολές εκτός Ελλάδος, έχει στείλει ανθρώπινο δυναμικό , οικονομικούς και στρατιωτικούς πόρους σε 12 αποστολές εκτός Ελλάδος. Τι δουλειά έχουν οι δικοί μας στρατιώτες εκτός συνόρων; Ο στρατός μας είναι να για υπερασπίζεται τη δική μας εθνική ανεξαρτησία τα δικά μας εθνικά συμφέροντα», υπογράμμισε το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.

Τα επόμενα βήματα της Επιτροπής

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως πέρα από τις διαμαρτυρίες και τις συγκεντρώσεις η Επιτροπή Ειρήνης έχει προχωρήσει σε ένα δεύτερο οργανωτικό βήμα κι έχει σχηματιστεί μια επιτροπή αγώνα εναντίον των αμερικανικών βάσεων από δεκάδες εκπροσώπους σωματείων της περιοχής, κι ετοιμάζονται για μια πορεία, ενώ πιθανών στις 15 Ιανουαρίου να πραγματοποιηθεί και μια ομιλία σχετικά με τις αμερικανικές βάσεις και το μέλλον στη χώρα.

Ακούστε στην εφημερίδα Μαγνησία όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο ΕΝΑ Βόλου ο κ. Καραγιάννης