Υπολειτουργεί 15 μήνες σε χώρο χωρίς ρεύμα ο Σύλλογος ΑμεΑ Έβρου

Το γεγονός ότι τους τελευταίους 15 μήνες, ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Έβρου, που δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς τη σημασία ύπαρξης και προσφοράς του, στεγάζεται σε έναν χώρο δίχως ρεύμα, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν

 

Το γεγονός ότι τους τελευταίους 15 μήνες, ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Έβρου, που δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς τη σημασία ύπαρξης και προσφοράς του, στεγάζεται σε έναν χώρο δίχως ρεύμα, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.

Το αντίθετο. Οι ευθύνες για το πώς ξεκίνησαν όλα και γιατί η κατάσταση μοιάζει να διαιωνίζεται, όπως αναφέρουν μέλη του Συλλόγου, είναι ένα θέμα που δεν τους απασχολεί πλέον. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθεί επιτέλους ένας χώρος για να μπορέσουν να συνεχίσουν, με αξιοπρέπεια, να παρέχουν βοήθεια, ενημέρωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία στα άτομα με αναπηρία που έχουν βρει, παρά τις παρούσες δυσκολίες, ένα σπουδαίο στήριγμα στον συγκεκριμένο Σύλλογο.

Όπως είναι γνωστό, ο χώρος του παλιού νοσοκομείου της οδού Δήμητρας, τον οποίο μετέτρεψαν σε μία μικρή όαση πριν αρκετά χρόνια οι άνθρωποι του Συλλόγου, με έξοδα δικά τους, αλλά και χορηγίες ιδιωτών, τους τελευταίους 15 μήνες υπολειτουργεί, αφού δεν ρευματοδοτείται, μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

«Αναγκαστική αναστολή λειτουργίας όλων των τμημάτων μας»

Παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής και την καλή διάθεση της σημερινής να βρεθεί μία λύση, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη, με αποτέλεσμα, διοίκηση και μέλη του συλλόγου να εκφράζουν την τεράστια απογοήτευσή τους για τον άθλιο χώρο, όπως τον χαρακτηρίζουν, στον οποίο χειμώνα-καλοκαίρι αναγκάζονται να λειτουργούν.

Αυτό που τους στοιχίζει περισσότερο, πέρα από το γεγονός ότι κανείς δεν έχει δώσει ακόμη λύση στο πρόβλημά τους, είναι η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας των τμημάτων με διάφορες δραστηριότητες που γέμιζαν δημιουργικά την καθημερινότητα των ΑμεΑ της περιοχής μας.

Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, το γυμναστήριο, η βιβλιοθήκη, είναι χώροι που ερημώνουν, αφού η έλλειψη ρεύματος και το κρύο λειτουργούν αποτρεπτικά. Ακόμη και η ψυχολόγος αναγκάζεται να πραγματοποιεί συνεδρίες με τα μέλη του Συλλόγου σε αντίξοες συνθήκες.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου Κώστας Ευθυμιάδης, μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ εκφράζει το μεγάλο παράπονο όλων των ΑμεΑ για την κατάσταση αυτή που διαιωνίζεται και κάνει κακό στην ψυχολογία τους. Παρά το γεγονός ότι προτάθηκε στη νέα δημοτική αρχή η στέγαση του Συλλόγου σε έναν χώρο, που μπορεί να μην είναι ιδανικός, θα εξυπηρετεί όμως σαφώς καλύτερα τις ανάγκες του, ακόμη, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Όπως αναφέρει, «προσπαθούμε με μία γεννήτρια να έχουμε λίγο ρεύμα για να λειτουργούν οι υπολογιστές και τα τηλέφωνά μας, προκειμένου να βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τα μέλη μας σε όλο τον Έβρο, να τους ενημερώνουμε και να τους βοηθάμε όσο μπορούμε».

Κική Ηπειρώτου
Η Γνώμη της Θράκης