Ελασσόνα: Συνελήφθη πρόεδρος βιομηχανίας επεξεργασίας γάλακτος

Επειτα από αυτοψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Ο εργαστηριακός έλεγχος θα επιβεβαιώσει αν το τυροκομείο ρυπαίνει τον Ελασσονίτη ποταμό ή αν πρόκειται για υπολείμματα του βιολογικού καθαρισμού

 

Επειτα από αυτοψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Ο εργαστηριακός έλεγχος θα επιβεβαιώσει αν το τυροκομείο ρυπαίνει τον Ελασσονίτη ποταμό ή αν πρόκειται για υπολείμματα του βιολογικού καθαρισμού

Στη σύλληψη του 30χρονου προέδρου ανώνυμης εταιρείας Επεξεργασίας Γάλακτος, που εδρεύει στα «Βοδιανά» Ελασσόνας, προχώρησαν προχθές το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας μετά από αυτοψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο 30χρονος πρόεδρος χθες το πρωί αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις των ληφθέντων δειγμάτων για να επιβεβαιωθεί αν τα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού της τυροκομικής επιχείρησής του, που καταλήγουν στον Ελασσονίτη ποταμό, ρυπαίνουν το περιβάλλον ή αν πρόκειται για επεξεργασμένα υπολείμματα του βιολογικού καθαρισμού της επιχείρησης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 30χρονο πρόεδρο και εκπρόσωπο της επιχείρησης, κατηγορούμενο με βάση τον ν. 4042/12 περί ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος μετά μάλιστα και τη μαρτυρική κατάθεση υπαλλήλων της Περιφέρειας.

Αναλυτικότερα, με αφορμή και τις πρόσφατες καταγγελίες για νέα ρύπανση στον Τιταρήσιο, κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας μετά από αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου και της Ελασσόνας διαπίστωσαν -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- πως από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού της τυροκομικής επιχείρησης που εδρεύει στα «Βοδιανά» Ελασσόνας «υπήρχε ροή λευκού υγρού αποβλήτου» εντός της κοίτης του Ελασσονίτη ποταμού.

Έτσι μετά τη μαρτυρική κατάθεση των υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας, στις 3 προχθές το μεσημέρι προχώρησαν στη σύλληψη του 30χρονου προέδρου της Βιομηχανίας Επεξεργασίας Γάλακτος Α.Ε..

Νωρίς χθες το πρωί, η Εισαγγελέας Υπηρεσίας έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς με δεδομένο ότι δεν ήταν στη διάθεση των διωκτικών αρχών τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων που έλαβαν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας για να διαπιστωθεί αν όντως τα συγκεκριμένα λύματα ρυπαίνουν ή όχι τον Ελασσονίτη που καταλήγει στον Τιταρήσιο ποταμό. Οι Εισαγγελικές Αρχές θα εξετάσουν εκ νέου την υπόθεση όταν ενταχθούν στη δικογραφία τα ευρήματα των εργαστηριακών ελέγχων.

Β. Κακάρας
Ελευθερία Λάρισας