«Να επανδρωθούν και όχι να χαριστούν σε ιδιώτες τα δημόσια νοσοκομεία»

Ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Μαγνησίας

 

Ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Μαγνησίας

«Να επανδρωθούν και όχι να χαριστούν σε ιδιώτες τα δημόσια νοσοκομεία», ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Μαγνησίας, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για «πώληση Δημόσιου Νοσοκομείου».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Παύλος Μαλινδρέτος και ο γ.γ. Ηλίας Καραμέτος, «με αφορμή τις πρόσφατες εισηγήσεις για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας, όπως αυτές έγιναν στο ευρωπαϊκό “φόρουμ για την υγεία”, που έλαβε χώρα τέλη Ιανουαρίου στη Λάρισα, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Μαγνησίας καταδικάζει ομόφωνα κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της Δημόσιας Υγείας. Με ιδιαίτερη ανησυχία ακούσαμε τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, να εισηγείται μεταξύ άλλων και την “πώληση Δημόσιου Νοσοκομείου σε ιδιώτη και την αλλαγή χρήσης του” (ξεπούλημα δηλαδή).

Να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να πουλήσει Τμήματα Δημοσίων Νοσοκομείων ή και ολόκληρα Νοσοκομεία, ότι αυτά κτίστηκαν από το υστέρημα των πολιτών αυτής της χώρας.

Αντί να χαριστούν στους ιδιώτες τα Δημόσια Νοσοκομεία λόγω δυσλειτουργιών, θα έπρεπε επιτέλους να επανδρωθούν, να γίνει εξορθολογισμός τους και έλεγχος όλων των εργαζομένων με αντικειμενικά κριτήρια (αυτό πάλι προϋποθέτει θαρραλέες μεταβολές).

Σίγουρα δεν αποτελεί λύση η χρήση των Νοσοκομείων για την άντληση χρημάτων από τουρίστες, ειδικά πριν καν αυτά αξιοποιηθούν για το λόγο που δημιουργήθηκαν, δηλαδή για τους πολίτες της χώρας.

Ζητάμε από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να μας απαντήσει ποιο ή ποια Νοσοκομεία σκοπεύει να ξεπουλήσει; Ποιο ή ποια Τμήματα Νοσοκομείων σκοπεύει να ξεπουλήσει;
Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση των πολιτικών παραγόντων όλων των κομμάτων απέναντι σε αυτήν την εισήγηση που αφορά στο μέλλον της Δημόσιας Υγείας».

Μαγνησία