Κων. Μαραβέγιας στο Ράδιο ΕΝΑ Βόλου για κορωνοϊό: Έως το τέλος Μαρτίου θα διαρκέσει η επιδημία

Η αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει τη μεταδοτικότητα και εξασθενεί τον ιό

 

Η αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει τη μεταδοτικότητα και εξασθενεί τον ιό

Περίπου έως το τέλος Μαρτίου θα διαρκέσει, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, ιατρό και Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ η υψηλή μεταδοτικότητα του κορωνοϊού, καθώς τότε αρχίζουν και σταθεροποιούνται πιο υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα ο ιός να εξασθενεί. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μαραβέγιας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη σχετικά με την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και των πολιτών στο θέμα του νέου αυτού ιού.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας σχολίασε πως η ιατρική κοινότητα ως όφειλε έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό, δεν έδωσε όμως κανένα σημάδι απώλειας ψυχραιμίας. «Θεωρώ ότι όποια κρούσματα έλλειψης ψυχραιμίας οφείλονται κατά κύριο λόγο σε κακή ενημέρωση ή και σε κακής ποιότητας ενημέρωση. Θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας σημειώνοντας πως δεν φταίει η κυβέρνηση επειδή υπήρχαν άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ.

Ο ίδιος με την ιδιότητά του ως γιατρός, υποστήριξε πως η επιδημία αυτή του κορωνοϊού θα διαρκέσει περίπου έως τέλος Μαρτίου στη χώρα μας, καθώς τότε οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές και σταθεροποιούνται, με αποτέλεσμα ο ιός ,που είναι πολύ ευαίσθητος στις διαφορές θερμοκρασιών, να εξασθενεί, να παύει να έχει αυτή τη μεταδοτικότητα και ουσιαστικά θα κλείσει έτσι ο κύκλος της επιδημίας τουλάχιστον για φέτος.

Ο κ. Μαραβέγιας δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου για την ετοιμότητά τους αλλά και την αντίδρασή τους απέναντι στην αντιμετώπιση του ιού.

«Θέλω να πλέξω το εγκώμιο στους συναδέλφους του Νοσοκομείου Βόλου γιατί μέχρι στιγμής έχουν αντιδράσει με τον καλύτερο τρόπο και με βάση τα πρωτόκολλα, γεγονός που δεν έγινε σε όλα τα Νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειας, οι οποίοι μπροστά στα ύποπτα περιστατικά δεν αντέδρασαν με τον κατάλληλο τρόπο και με βάση τις οδηγίες που υπήρχαν από τον ΕΟΔΥ. Αν λοιπόν συνάδελφοι άλλων Νοσοκομείων δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κινήθηκαν με δικές τους πρωτοβουλίες αντί να ακολουθήσουν τις οδηγίες, αυτο δεν είναι ευθύνη καμίας κυβέρνησης και θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο από την υγειονομική περιφέρεια», κατέληξε ο Βουλευτής Μαγνησίας.

Μαγνησία