Στη συνοριογραμμή του Έβρου ο Αρχιεπίσκοπος

«Αισθάνομαι συγκίνηση και υπερηφάνεια. Λυπάμαι αυτές τις ψυχές των ανθρώπων που σπρώχνονται προς τα εδώ»

 

«Αισθάνομαι συγκίνηση και υπερηφάνεια. Λυπάμαι αυτές τις ψυχές των ανθρώπων που σπρώχνονται προς τα εδώ»

Στη γέφυρα του Πετάλου Φερών βρέθηκε χθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στα στελέχη του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που δρουν στην περιοχή για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί, σήμερα, επίσκεψη στον Έβρο, συνομιλώντας με τον διοικητή της ΧΙΙ μεραρχίας πεζικού Αλεξανδρούπολης Άγγελο Χουδελούδη, δήλωσε, μεταξύ άλλων,: «αισθάνομαι συγκίνηση και υπερηφάνεια. Λυπάμαι αυτές τις ψυχές των ανθρώπων που σπρώχνονται προς τα εδώ, γιατί γίνονται εργαλεία στα χέρια των άλλων. Πρέπει, εμείς που είμαστε εδώ που φτάνουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, να είμαστε απαιτητικοί, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά σε τέτοια φαινόμενα».

Από την πλευρά του, ο διοικητής κ. Χουδελούδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ενιαία γραμμή και ενιαίος τρόπος λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, που συνεργάζονται νυχθημερόν.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενους από τους μητροπολίτες Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα πεμέβη επίσης στις Καστανιές.

Εμπρός Ξάνθης