Αισχροκέρδεια και στο Ηράκλειο Κρήτης: Πωλούν… χρυσάφι τις χειρουργικές μάσκες

€175 για ένα κουτί με 50 μάσκες μιας χρήσης που κόστιζε κάτω από €10!

 

€175 για ένα κουτί με 50 μάσκες μιας χρήσης που κόστιζε κάτω από €10!

Κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία του κόσμου και πωλούν χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης σε τιμή φύλλου χρυσού!

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για όσους αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι τις ελλείψεις ζητάει ο πρώην πρόεδρος των φαρμακοποιών του Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδηλάκης, καθώς φτάσαμε στο σημείο ένα κουτί με 50 μάσκες μιας χρήσης που κόστιζε κάτω από 10 ευρώ, τώρα λόγω κοροναϊού να πωλείται στο Ηράκλειο 175 ευρώ!

“Αυτό που συμβαίνει, αυτή η εκμετάλλευση της αγωνίας των ανθρώπων για θέματα υγείας είναι απαράδεκτη και πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Είτε αισχροκερδούν οι χονδρέμποροι είτε οι φαρμακοποιοί, όποιος αποδειχθεί ότι το κάνει πρέπει να έχει συνέπειες” τόνισε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) η ανησυχία των πολιτών λόγω και των αναφορών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας που θεωρούν πολύ πιθανή την εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού, έχει προκαλέσει φρενίτιδα αγοράς μασκών.

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας λόγω της γρίπης και της προετοιμασίας για την εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού έχουν αυξημένες ανάγκες για προμήθεια μασκών.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα νοσοκομεία να έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες δραματικά.

“Αισχροκέρδεια για την οποία θα πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση γιατί δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες. Επιπλέον οι μάσκες είναι απαραίτητες στους πολίτες αν όχι για τον κοροναϊό σίγουρα όμως και για την εποχική γρίπη. Δεν μπορεί κανείς να κερδοσκοπεί σε βάρος τους ούτε σε βάρος των υγειονομικών μονάδων”.

Πατρίς Ηρακλείου