Τρύφων Πλαστάρας στο Ράδιο ΕΝΑ Βόλου: Εκτίμηση για πτώση τζίρου στις επιχειρήσεις άνω του 40%

Να λάβει μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού, ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας

 

Να λάβει μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού, ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας

Τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας πλέον του κορωνοϊού βιώνουν οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας, με τους τζίρους τους να σημειώνουν κάθετη πτώση. Ο κ. Τρύφων Πλαστάρας, πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Γιώργο Καρεκλίδη τόνισε πως από τον κορωνοϊό θα πληγούν τα περισσότερα, εάν όχι όλα τα επαγγέλματα κι εκτίμησε πως η πτώση του τζίρου θα είναι πάνω από 40%. Την ίδια στιγμή κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα ενίσχυσης για όλες τις επιχείρησης της επικράτειας και όχι μόνο για επιχειρήσεις συγκεκριμένων περιοχών.

«Τα περισσότερα επαγγέλματα, μην πούμε όλα, θα πέσουν σε μία τρομερά κάθετη πρώτη των τζίρων τους. Η εκτίμηση που γίνεται κάνει λόγο για μία πτώση τζίρου άνω του 40% . Γενικότερα υπάρχει μία ισχυρή σεισμική δόνηση στα ήδη γυάλινα πόδια της οικονομίας. Και θα περιμένουμε τις γενναίες αποφάσεις της κυβέρνησης. Για να πούμε την αλήθεια μας έχει εντυπωσιάσει η σημερινή κυβέρνηση μόνο με τις εξαγγελίες της, η αποτελεσματικότητά της δεν κρίνεται θετική, μέχρι στιγμής όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί δεν είναι εμπροσθοβαρή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν άμεσα και θετικά αποτελέσματα προς τους μικρομεσαίους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας.

Ο ίδιος τόνισε πως γενικότερα όλα τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, όπως το σχέδιο Ηρακλής δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά προς τους μικρομεσαίους και ουδείς από τους τοπικούς βουλευτές δεν το έχει αναδείξει.

«Η πρόταση των επαγγελματιών να κληθούν οι δανειολήπτες πρώτα και όχι τα funds πετάχτηκε στον κάδο των αχρήστων. Αυτή είναι μία συμπεριφορά εχθρική προς τους μικρομεσαίους και είναι μία συμπεριφορά που έρχεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με την εμφάνιση αυτής της ακραίας και έκτακτης κατάστασης την οποία αναμένουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας για τη γενικότερη πολιτική που προωθεί η παρούσα κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ εξέφρασε την αδήριτη ανάγκη για λήψη μέτρων, καθολικών, τα οποία να βοηθήσουν και να στηρίξουν σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Οι πυλώνες κατεύθυνσης των μέτρων θα πρέπει να είναι οι υποχρεώσεις προς το κράτος, η δανειοδοτήσεις και η ρευστότητα.

» Γι’ αυτούς τους οι τρεις πυλώνες, θα έπρεπε ήδη να είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες για να έχουμε τις όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες για να μην φτάσουμε σε ένα επίπεδο που η κινητικότητα του χρήματος θα βρεθεί να μειώνεται άνω του 50%. Και σε καμία των περιπτώσεων η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κινηθεί αποσπασματικά.

Αυτοί οι διαχωρισμοί μεταξύ συγκεκριμένων περιοχών της χώρας, δείχνουν μία νοοτροπία άλλων δεκαετιών. Όταν η κυβέρνηση παίρνει κάποια μέτρα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα μέτρα αυτά αφορούν από την Ανατολή μέχρι τη Δύση και από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Ψευτοπολιτικές παλαιού τύπου δεν περνάνε. Τα μέτρα ελάφρυνσης πρέπει να αφορούν όλη την επικράτεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας, σχολιάζοντας πως εκτός από την ανθρώπινη ζωή, υπάρχει και η επαγγελματική και μια υπεύθυνη κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει καθολικές λύσεις.

Μαγνησία