Αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα στα σύνορα του Έβρου

Υπερπτήση από F-16 και πυροβολισμός σε τζιπ των Ένοπλων Δυνάμεων

 

Υπερπτήση από F-16 και πυροβολισμός σε τζιπ των Ένοπλων Δυνάμεων

Υπερπτήση ακόμη και πάνω από τον βόρειο Έβρο πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά, δείχνοντας τις προθέσεις της Άγκυρας να κλιμακώσει την ένταση.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τον Βόρειο Έβρο σε ύψος από 10.000 έως και 500 ποδών, στις 14:50 μ.μ την Τετάρτη.

Μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:27 μ.μ. ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από τους Καλόγερους – βορειοανατολικά της Άνδρου- σε ύψος 26.000 ποδών.

Η υπερπτήση συνιστά ένα ακόμη επεισόδιο στην κατακόρυφη αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στα νησιά και τον Έβρο.

Ακόμη, τα ξημερώματα της Τρίτης, άνδρες των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων πυροβόλησαν πάνω από τζιπ των Ενόπλων Δυνάμεων που βρισκόταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων στον βόρειο Έβρο.

Δεν πρόκειται μάλιστα για το πρώτο περιστατικό κατά το οποίο στελέχη των τουρκικών δυνάμεων βάλλουν με πυρά κατά Ελλήνων στρατιωτικών. Πριν από λίγα 24ωρα, πυρά δέχθηκε και ελληνική περίπολος που έκανε νυχτερινή επιτήρηση σε σημεία του ποταμού.

Οι άνδρες και γυναίκες των Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (Polis Özel Harekât) περιπολούν μέσα στον ποταμό Έβρο πάνω σε ελαστικές λέμβους πάνοπλοι, προστατεύοντας τις εργασίες που γίνονται από την τουρκική πλευρά, ενώ την ίδια στιγμή σημαδεύουν προς την ελληνική πλευρά.

Εμπρός Ξάνθης