Έβρος: Απετράπη μεταμεσονύχτια επιχείρηση παραβίασης των συνόρων

Επεισόδια σημειώθηκαν στις Καστανιές τα ξημερώματα της Τετάρτης καθώς περίπου 300 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Οι μετανάστες αναφέρεται πως είχαν τη βοήθεια Τούρκων αστυνομικών

 

Επεισόδια σημειώθηκαν στις Καστανιές τα ξημερώματα της Τετάρτης καθώς περίπου 300 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Οι μετανάστες αναφέρεται πως είχαν τη βοήθεια Τούρκων αστυνομικών.

Η επιχείρηση παραβίασης των συνόρων μας ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα και η κατάσταση εξομαλύνθηκε περίπου στις 4. Οι μετανάστες, πετώντας καπνογόνα, προσπάθησαν να διασπάσουν τον κλοιό των ελληνικών δυνάμεων αλλά απετράπησαν από ΕΛΑΣ, Στρατό και Frontex.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η νέα προσπάθεια εισόδου στο ελληνικό έδαφος είχε ως στόχο να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά των δυνάμεων εκείνη την ώρα, στην περιοχή των Καστανέων. Παράλληλα, εκτιμάται ότι η επίθεση ήταν βεβαίως προσχεδιασμένη.

Το γεγονός καταγράφηκε λίγες ώρες μετά και την αδυναμία συμφωνίας για το προσφυγικό, στην τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με τους ηγέτες Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας.

Επιπλέον, χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις για το προσφυγικό σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης με τηλεδιάσκεψη.

Αυτό που ανακοινώθηκε ήταν η πρόθεση του Βερολίνου να διαθέσει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ιντλίμπ, ενώ τονίστηκε η προσήλωση στην συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ ανάλογη ενημέρωση έκανε και ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

Κική Ηπειρώτου
Η Γνώμη της Θράκης