Παράπονα για τους ελέγχους της Αστυνομίας - Δεν πρέπει να πιάνουν τις βεβαιώσεις (βίντεο)

Ελέγχους σε όλη τη χώρα πραγματοποιεί η Αστυνομία, για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας

 

Ελέγχους σε όλη τη χώρα πραγματοποιεί η Αστυνομία, για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας

Στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχει τόσο έντονη αστυνομική παρουσία, ωστόσο γίνονται κάποιοι σποραδικοί έλεγχοι, δίχως παρατράγουδα, μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, καταγράφηκαν πολλά παράπονα από την πλευρά των οδηγών και των πολιτών, καθώς οι αστυνομικοί πιάνουν τις ταυτότητες και τις βεβαιώσεις, κάτι που δεν συνιστάται, ακόμη και αν φορούν γάντια.

Συγκεκριμένα, πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι τονίζουν πως εφόσον οι ειδικοί λένε ότι ο κορωνοϊός παραμένει πάνω στις επιφάνειες, τότε οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να πιάνουν με τα χέρια τους τα έγγραφα. Μπορεί οι αστυνομικοί να φορούν γάντια, ωστόσο αν πιάσουν τα έγγραφα ενός δυνητικά φορέα του κορωνοϊού και στη συνέχεια πιάσουν ενός άλλου πολίτη, τότε μπορεί να τον μεταφέρουν. Μάλιστα οι πολίτες τονίζουν πως θα πρέπει να μπορούν να δείχνουν στους αστυνομικούς τις βεβαιώσεις και τις ταυτότητες, χωρίς ωστόσο να τα πιάνουν.

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο βίντεο παρακάτω, παρατηρήθηκε ένας μικρός συνωστισμός από 4-5 αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να ελέγξουν ταυτόχρονα ένα άτομο!

Δείτε το βίντεο του Thestival στην εφημερίδα Η Γνώμη της Θράκης