Εκπαίδευση όλου του υγειονομικού προσωπικού για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

Ταχύρυθμο σεμινάριο εξοικείωσης χρήσης αναπνευστήρων ζητά η 5η ΥΠΕ

 

Ταχύρυθμο σεμινάριο εξοικείωσης χρήσης αναπνευστήρων ζητά η 5η ΥΠΕ

Την οργάνωση και την οχύρωση των Νοσοκομείων αρμοδιότητάς της, ζητά με έγγραφό της η Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ανήκει και το Νοσοκομείο Βόλου. Με έγγραφο που στάλθηκε στις 24 Μαρτίου, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ ζητά απ’ όλα τα Νοσοκομεία να γίνουν εκπαιδεύσεις σε όλο το προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό όλων των ειδικοτήτων, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου.

Ειδικότερα η 5η Υγειονομική Περιφέρεια ζητά από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της περιφέρειας που καλύπτει, μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου Βόλου να μεριμνήσει για την εκπαίδευση του προσωπικού, δηλαδή νοσοκομειακούς ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το νοσηλευτικό προσωπικό στο σύνολό του, στο θέμα του κορωνοϊού και συγκεκριμένα να πραγματοποιηθεί ταχύρυθμο σεμινάριο εξοικείωσης χρήσης αναπνευστήρων σταθερών και κινητών σε όλους τους ιατρούς, καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Το σεμινάριο θα γίνει Αναισθησιολόγους, Ιατρούς ΜΕΘ και ΜΑΦ, ενώ θα πρέπει να γίνει σεμινάριο εξοικείωσης της χρήσης φαρμάκων για τον εν λόγω ιό.

Ακόμη, η 5η ΥΠΕ ζητά να πραγματοποιηθεί ταχύρυθμη εκπαίδευση όλων των ιατρών, ανεξαιρέτως ειδικότητας στο triage –διαλογή- από Λοιμωξιολόγους, Πνευμονολόγους, Παθολόγους, που γνωρίζουν το αντικείμενο.

Για την εκπαίδευση αυτή η Διοίκηση οφείλει να τηρήσει βιβλίο με τις υπογραφές των εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων.

Απ’ ότι φαίνεται από τις οδηγίες της 5ης ΥΠΕ γνώσεις για το θέμα της αντιμετώπισης περιστατικών με κορωνοϊό θα πρέπει να έχουν όλοι οι γιατροί κάθε ειδικότητας κι αυτό γίνεται προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα και άμεση ανταπόκριση του ιατρικού προσωπικού, σε ενδεχόμενη αύξηση των περιστατικών.

Μαγνησία