Σε καραντίνα ο Εχίνος λόγω κορωνοϊού

Τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή οδήγησε στην απόφαση πλήρους περιορισμού κυκλοφορίας από και προς τον οικισμό έως 7 Απριλίου

 

Τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή οδήγησε στην απόφαση πλήρους περιορισμού κυκλοφορίας από και προς τον οικισμό έως 7 Απριλίου

Η δημοτική κοινότητα Εχίνου τέθηκε σε καραντίνα από τις 6μμ, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς. Λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά 9 κρούσματα στο νομό Ξάνθης, εκ των οποίων τα 4 είναι από τον Εχίνο, και τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα διαπιστώθηκε ότι η περιοχή είναι υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή και γι’ αυτό κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση.

Με βάση την απόφαση αυτή επιβλήθηκε πλήρης προσωρινός περιορισμός των κατοίκων, χωρίς καμία δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Η Περιφέρεια και ο δήμος θα αναλάβουν την τροφοδοσία για τα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα συνδράμουν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Το ΚΥ Εχίνου ενισχύεται με ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο από το ασθενοφόρο.

Με δεδομένο ότι η ΠΕ Ξάνθης εντάσσεται στις περιοχές όπου ο κίνδυνος είναι αυξημένος το Γενικό Νοσοκομείο θα ενισχυθεί με υγειονομικό δυναμικό από τις ένοπλες δυνάμεις.

Η απόφαση περιορισμού ισχύει έως τις 7 Απριλίου, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί ή θα αρθεί.

Δεδομένο είναι ότι σημαντικό ρόλο για την επιδείνωση της κατάστασης και την επιβολή του μέτρου έπαιξε η επιστροφή εκατοντάδων συμπολιτών από το δήμο Μύκης, που εργάζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι ήρθαν στα σπίτια τους τις τελευταίες ημέρες από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και άλλες χώρες.

Εμπρός Ξάνθης