«Φουλάρουν» οι Λαρισαίοι…

Βενζίνη στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων και πετρέλαιο θέρμανσης λόγω πτώσης τιμών και κακοκαιρίας

 

Βενζίνη στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων και πετρέλαιο θέρμανσης λόγω πτώσης τιμών και κακοκαιρίας

«Φούλαραν» δεξαμενές με πετρέλαιο θέρμανσης στα σπίτια τους και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους με βενζίνη οι Λαρισαίοι τις τελευταίες μέρες, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των τιμών στα καύσιμα.

«Η μείωση άγγιξε το 30% με 35%» δηλώνει στην «Ε» η πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών ν. Λάρισας κ. Έλλη Παπαδοπούλου και σημειώνει ότι «ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης, με 0,80 μέχρι 0,85 το λίτρο, έχει να εμφανιστεί τέτοια τιμή στην αγορά εδώ και τέσσερα χρόνια».

Η κ. Παπαδοπούλου υποστηρίζει ότι παρουσιάστηκε «μια αναπάντεχα, για τέτοια εποχή, μεγάλη ζήτηση των καταναλωτών να γεμίσουν τις δεξαμενές τους», την οποία αποδίδει μεν στη μείωση της τιμής του, αλλά σε συνάρτηση με τη διάρκεια των κακών καιρικών συνθηκών και το γεγονός «ότι λόγω των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας, ο κόσμος μένει πια περισσότερες ώρες στο σπίτι και αναγκαστικά «καίει» περισσότερες ώρες το καλοριφέρ».

Συγκεκριμένα, για να δείξει το μέγεθος της ζήτησης που παρουσιάστηκε στην πόλη, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει ότι «υπάρχουν πελάτες που συνήθως γεμίζουν τις δεξαμενές πετρελαίου στα σπίτια τους, την άνοιξη, προκειμένου να έχουν καύσιμο στα πρώτα κρύα του φθινοπώρου. Προμηθεύονταν συνήθως από 200 μέχρι 300 λίτρα, αλλά αυτήν τη φορά ζήτησαν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους. Αυτή η κατηγορία πελατών, λόγω της μειωμένης τιμής πετρελαίου, αυξήθηκε κατακόρυφα και μάλιστα για μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, πάνω από 500 μέχρι και 1.000 λίτρα».

Όσον αφορά στην πληρωμή της αγοράς του πετρελαίου, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει ότι το 90% των πελατών πληρώνει με ηλεκτρονική κατάθεση χρημάτων μέσω τραπέζης και με πιστωτική κάρτα μέσω των POS των προμηθευτών.

«Ελάχιστοι είναι πια αυτοί που δίνουν μετρητά στο χέρι, καθώς φοβούνται τη μετάδοση του κορονοϊού» τονίζει η πρόεδρος.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο αυξήθηκαν ραγδαία αυτή την εποχή και οι πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, από πελάτες που βάζουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους, οι οποίοι αντίστοιχα, αυτές τις ημέρες «φούλαραν» τα ρεζερβουάρ, λόγω της μειωμένης τιμής της βενζίνης, ακόμη και αν δεν θα κάνουν μακρινά ταξίδια!

Λένα Κισσάβου
Ελευθερία Λάρισας