Η καλοκαιρία έβγαλε τους Λαρισαίους έξω…

Αυξημένη η κίνηση το Σαββατοκύριακο είτε για ψώνια, είτε για περπάτημα, είτε για βόλτα με το κατοικίδιο

 

Αυξημένη η κίνηση το Σαββατοκύριακο είτε για ψώνια, είτε για περπάτημα, είτε για βόλτα με το κατοικίδιο

Η καλοκαιρία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες δεν φαίνεται να είναι σύμμαχος της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι», καθώς αρκετοί βγαίνουν έξω με διάφορες προφάσεις, αλλά στην πραγματικότητα για να απολαύσουν ένα περίπατο στον ήλιο.

Με τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν και το Πάσχα να πλησιάζει, αυξήθηκε η κίνηση του κόσμου στο κέντρο της πόλης. Άλλοι για ψώνια σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία, άλλοι για να βγάλουν μια βόλτα το κατοικίδιό τους, άλλοι έχοντας λάβει άδεια για σωματική άσκηση, γενικώς με κάθε τρόπο είναι έξω. Χθες Σάββατο του Λαζάρου, από πολύ νωρίς το πρωί, σχεδόν με το άνοιγμα, τα σούπερ μάρκετ είχαν αυξημένη κίνηση γεγονός που αποδίδεται και στο ότι δεν λειτούργησε και η λαϊκή του Σαββάτου, μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές της πόλης, λόγω της απαγόρευσης που επιβλήθηκε ως μέτρο για την προστασία έναντι του κορονοϊού, αλλά και ότι πολύς κόσμος θορυβήθηκε με την καραντίνα στη συνοικία της Ν. Σμύρνης και φοβήθηκε μήπως επεκταθεί και στην υπόλοιπη πόλη. Πέρα όμως από τα σούπερ μάρκετ, αυξημένη ήταν η κίνηση και στους δρόμους της Λάρισας, όχι όμως από αυτοκίνητα αλλά πεζούς που φόρεσαν τα αθλητικά τους και βγήκαν για περπάτημα ή έβγαλαν το κατοικίδιό τους για βόλτα. Κάποιοι βρέθηκαν και στα παγκάκια της πλατείας Λαού για να απολαύσουν το καφεδάκι τους, ενώ η εικόνα δεν θύμιζε σε τίποτα την έρημη πόλη της περασμένης εβδομάδας.

Κίνηση όμως δεν παρατηρήθηκε μονάχα στους δρόμους αλλά και στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών. Όσοι έμειναν σπίτι, πέρασαν τη μέρα τους έξω στο μπαλκόνι πίνοντας καφεδάκι και απολαμβάνοντας τη συντροφιά των παιδιών τους που αυτές τις μέρες ζωγραφίζουν, κάνουν ποδήλατο ή παίζουν μπάλα σε ελάχιστα τετραγωνικά.

Σαφώς η ανάγκη να ξεφύγει κάποιος από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του είναι μεγάλη, αλλά δυστυχώς οι συνθήκες ακόμη δεν το επιτρέπουν και εδώ πρέπει να λειτουργήσει η αυτοσυγκράτηση και η υπομονή, μέχρι να περάσουν τα δύσκολα.

Νατάσα Πολυγένη
Ελευθερία Λάρισας