Δ. Βασιλείου : «Δεν αρκούν τα μέτρα-ασπιρίνη για επιχειρήσεις και εργαζόμενους»

Διάλογο και σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα προκρίνει ο ΓΓ του ΕΚΒ

 

Διάλογο και σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα προκρίνει ο ΓΓ του ΕΚΒ

Μέτρα για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και διάλογος ανάμεσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους ήταν τα σημεία στα οποία στάθηκε ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Δημήτρης Βασιλείου, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Ηλία Κουτσερή, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κατάσταση, αλλά δεν θα πρέπει να είναι μόνοι τους μέσα σ’ αυτή.

«Βλέπουμε ότι όσο συνεχίζεται η κατάσταση της πανδημίας τα προβλήματα στις επιχειρήσεις είναι τεράστια, και τα χτυπήματα ανάλογα στους εργαζόμενους. Άλλες έχουν αναστείλει τη δραστηριότητάς τους και άλλες είναι στα πρόθυρα. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και δεν θέλουμε να έχει αντίκτυπο σε όλους τους εργαζόμενους. Θέλουμε να επιβιώσουν και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι γιατί δεν γίνεται η μία πλευρά χωρίς την άλλη» σημείωσε ο κ Βασιλείου, για να συμπληρώσει: «Καλό είναι να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων στην περίπτωση της αναστολής σύμβασης και να υπάρχει μία κοινή συζήτηση για το μέλλον. Όλοι θέλουμε να υπάρχουν επιχειρήσεις αλλά και αυτές θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται χωρίς εργαζόμενους».

Ειδικά για το μέλλον, ο κ. Βασιλείου ήταν κατηγορηματικός ότι μέτρα… ασπιρίνη δεν αρκούν και ότι χρειάζεται σχεδιασμός, παίρνοντας αφορμή από το επίδομα των 400 ευρώ που θα λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι. Ως παράδειγμα έφερε τον τομέα του Τουρισμού, καθώς σημείωσε ότι όλοι διαβάζουν προβλέψεις για απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα μεταφραστεί σε στρατιές ανέργων…

«Γι’ αυτό λέμε ότι δεν αρκούν τα μέτρα ασπιρίνη αλλά χρειάζεται όλοι να δουν την επόμενη ημέρα» τόνισε ο ΓΓ του ΕΚΒ, καθώς συμπλήρωσε ότι κάποιες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί από επιχειρήσεις αλλά χρειάζεται συνολική συζήτηση και διάλογος για το τι θα πρέπει να γίνεται. Τέλος, υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία με την ΠΝΠ που υποστήριξε ότι έρχεται σε αντίφαση καθώς λειτουργεί μόνο υπέρ των επιχειρήσεων. «Εγώ είμαι υπέρ του διαλόγου και χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία» ανέφερε επίσης.

Μαγνησία