Συμμορία Ρομά «άνοιγε» σπίτια στη Σπάρτη

Πάνω από 9.000 ευρώ η λεία σε διάστημα λιγότερο του μηνός

 

Πάνω από 9.000 ευρώ η λεία σε διάστημα λιγότερο του μηνός

Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις κλοπών, αλλά και απόπειρες κλοπών, στην περιοχή της Σπάρτης, εμπλέκεται η σπείρα τριών Ρομά που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το βράδυ της Πέμπτης 7/5 στη Σπάρτη, όταν αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) Λακωνίας, προχώρησαν στην σύλληψη τριών ατόμων, ηλικίας 18, 26 και 27 ετών.

Λίγο νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης 7/5, οι τρείς αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ενός άνδρα στη Σπάρτη, δίχως όμως να τα καταφέρουν καθώς έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από άμεση κινητοποίηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες και τους συνέλαβαν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι οι τρείς Ρομά, κατά το χρονικό διάστημα από τις 14/4/2020 έως και τις 7/5/2020, διέπραξαν συνολικά τέσσερις κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών σε οικίες. Από την δράση τους είχαν αφαιρέσει συνολικά: κυνηγετικό όπλο, χρυσαφικά, ρολόγια χειρός, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατο, χρήματα και προσωπικά έγγραφα, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις 9.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Όπως, επιπλέον, προέκυψε, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ανηλίκων Σπάρτης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Χρήστος Πετρούλιας
Λακωνικός Τύπος