Τους τύφλωσε το οπαδικό μίσος

Τις οπαδικές τους διαφορές διά της βίας θέλησαν να λύσουν με τον 38χρονο ιδιοκτήτη οπωροπαντοπωλείου στην πλατεία Ομήρου τα επτά άτομα, που συνελήφθησαν για την καταδρομική επίθεση το βράδυ της Τρίτης στο κατάστημά του

 

Τις οπαδικές τους διαφορές διά της βίας θέλησαν να λύσουν με τον 38χρονο ιδιοκτήτη οπωροπαντοπωλείου στην πλατεία Ομήρου τα επτά άτομα, που συνελήφθησαν για την καταδρομική επίθεση το βράδυ της Τρίτης στο κατάστημά του.

Αυτό προέκυψε από τα στοιχεία και την προανάκριση, όπως προκύπτει και από τη σε βάρος τους δικογραφία που σχηματίστηκε, καθώς εκτός από τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, κατηγορούνται και για αθλητική βία.

Όπως είναι γνωστό, οι κατηγορούμενοι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, μετέβησαν στο κατάστημα του 38χρονου, στον οποίο επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και πυρσούς χειρός, τραυματίζοντάς τον, ενώ προκάλεσαν και φθορές στο κατάστημα. Επιπρόσθετα, ένα εκ των ατόμων κατηγορείται ότι αφαίρεσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης ένα σακίδιο πλάτης με προσωπικά έγγραφα του παθόντα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα στοιχεία των κατηγορουμένων, οι οποίοι συνελήφθησαν διαδοχικά, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων. Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 22 έως 25 ετών, όλοι τους κάτοικοι Ιωαννίνων και γύρω περιοχών, που ήταν οργανωμένοι οπαδοί μίας εκ των αποκαλούμενων μεγάλων ομάδων.

Στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκε το σακίδιο πλάτης με τα προσωπικά έγγραφα του παθόντα, στον οποίο αποδόθηκαν. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ερευνών στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 23χρονου πέντε φωτοβολίδες, τρία καπνογόνα, δύο πυρσοί χειρός, ένα βεγγαλικό χειρός, μία μεταλλική σιδερογροθιά, τρεις σουγιάδες, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, ένα πολυεργαλείο και μία κουκούλα τύπου full-face.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ηπειρωτικός Αγών