Με μάσκες και το 50% της χωρητικότητας ξεκίνησαν οι μεταφορές εκτός νομού (φωτογραφίες)

Έντονο ενδιαφέρον για επιστροφή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας

 

Έντονο ενδιαφέρον για επιστροφή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Ξεκίνησαν από σήμερα και οι μεταφορές εκτός νομού, με πολλούς συμπολίτες και κυρίως να φοιτητές να έχουν βρεθεί από νωρίς στις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, προκειμένου να ταξιδέψουν. Ωστόσο τα νέα δεδομένα απαιτούν μάσκες και στους επιβάτες και στους οδηγούς, αλλά και χωρητικότητα στα λεωφορεία στο 50%.

«Γεμάτα» , με μόλις 25 άτομα το μέγιστο, έφυγαν από το Βόλο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα πρωινά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι και κυρίως φοιτητές που ήρθαν στην πόλη για να περάσουν την καραντίνα και «κόλλησαν» εδώ, καθώς είχαν απαγορευτεί οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Σήμερα αρκετοί ήταν εκείνοι που πήραν το λεωφορείο της επιστροφής, τηρώντας όμως νέα μέτρα και φορώντας στο ταξίδι τους μάσκα. Την ίδια στιγμή μόλις ένα λεωφορείο επέστρεφε από το ταξίδι του προς το Βόλο, τότε τα συνεργεία καθαρισμού αναλάμβαναν δουλειά και αποστείρωναν όλες τις θέσεις και τους διαδρόμους των λεωφορείων, προκειμένου να είναι έτοιμα για το επόμενο δρομολόγιο.

Έτοιμοι όμως για να εξυπηρετήσουν και το κοινό ήταν και οι υπάλληλοι στα εκδοτήρια, οι οποίοι εκτός από το προστατευτικό τζάμι, φορούσαν και μάσκα. Βέβαια, αρκετοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ που χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ για έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Μιλώντας στο magnesianews.gr ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης για την πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων για τη μετακίνηση σε άλλους νομούς επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Από σήμερα ξεκίνησαν οι μεταφορές εκτός νομού και τα μαθητικά δρομολόγια, γιατί λειτουργούν από σήμερα όλες οι τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Από σήμερα υπάρχουν όλα τα δρομολόγια που υπήρχαν και πριν τον κορωνοϊό. Υπάρχει μία δέσμευση, μία υποχρέωση βάση της Υπουργικής Απόφασης ότι οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν θα είναι το 50% των θέσεων του κάθε λεωφορείου. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα στα μαθητικά δρομολόγια, τα οποία είναι και τακτικά δρομολόγια, δεν είναι μισθωμένα και δημιουργεί ένα πρόβλημα στα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα κι αύριο υπάρχει αυξημένη ζήτηση για μετακίνηση προς τις δύο αυτές μεγάλες πόλεις, που είχε εγκλωβιστεί στην πόλη λόγω των μέτρων.

ροσπαθούμε να επανέλθουμε στους παλιότερους ρυθμούς, αντέξαμε αυτό το διάστημα και βασιστήκαμε στις δικές μας δυνάμεις. Δεν μας βοήθησε κανείς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει καμία βοήθεια από κανέναν. Ούτε τα 800 ευρώ πήραν οι λεωφορειούχοι, ούτε επιστρεπτέα προκαταβολή πήρε το ΚΤΕΛ κι ούτε οι λεωφορειούχοι. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να δούμε με ποιον τρόπο θα μας βοηθήσουν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας επί δύο μήνες λειτουργούσε με ζημία και στηριζόμενο στις δυνάμεις του.

«Με το 50% τώρα, που τα λεωφορεία έχουν τους μισούς επιβάτες απλά καλύπτουμε το κόστος του λεωφορείου. Αν έχει λιγότερους και σημαντικά λιγότερους, τότε δεν καλύπτεται ούτε το κόστος και τα ΚΤΕΛ όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις, πρέπει να στηριχθούν για να επιστρέψουν στους προηγούμενους ρυθμούς. Αν δεν στηριχθούν, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο με τον τρόπο που το κάναμε προ κορωνοϊού. Οι τιμές καθορίζονται από το Υπουργείο αλλά μπορεί να μην υπάρχει η ίδια συχνότητα δρομολογίων», σχολίασε ο κ. Κολυνδρίνης.

Τέλος, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ μιλώντας για τη στάση των πολιτών στην έναρξη των δρομολογίων εκτός νομού, αλλά και στη χρήση μάσκας επεσήμανε πως «Ο κόσμος το είδε θετικά, νιώθει ότι απελευθερώνεται. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν φοβούνται. Η μάσκα είναι υποχρεωτική. Εμείς τους το αναφέρουμε, τους ενημερώνουμε ότι εάν υπάρχει έλεγχος στο δρόμο θα τους επιβληθούν πρόστιμα, υπάρχουν κάποιες αντεγκλήσεις, μέχρι εκεί όμως».

Ξεκίνησαν και τα δρομολόγια του ΟΣΕ από Βόλο για Λάρισα

Σήμερα ξεκίνησαν και τα δρομολόγια του ΟΣΕ από τον Βόλο προς τη Λάρισα. Τα δρομολόγια είναι αναρτημένα τόσο στην ιστοσελίδα της ΤΡΕΝΟΣΕ όσο και στον γκισέ του σταθμού στο Βόλο.

Ειδικότερα ξεκίνησαν τα καθημερινά δρομολόγια από Βόλο προς Λάρισα στις 06:50, 08:37, 11:40, 15:40, 19:40, 21:40 και 23:40.

Δείτε εικόνες στην εφημερίδα Μαγνησία