Κρήτη: Σαπούνια για το ρεκόρ Γκίνες ο στόχος για τη 16χρονη Ειρήνη (φωτό και βίντεο)

Από το νοσοκομείο στο… στόχο της

 

Μυρωδιές, χρώματα, σχέδια και πολλή αγάπη και ελπίδα… «πλημμυρίζουν» τις τελευταίες βδομάδες το σπίτι της 16χρονης μαθήτριας της Β΄ τάξης του Ειδικού ΕΠΑΛ Ηρακλείου, Ειρήνης- Γρηγορίας. Κόσμος από όλες τις πλευρές του πλανήτη ανταποκρίνεται στο διαδικτυακό κάλεσμα της μητέρας της, κ. Μαρίας Μερκουλίδη, η οποία ζήτησε από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να βοηθήσουν την κόρη της να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως κάτοχος της μεγαλύτερης συλλογής σαπουνιών!

Από το νοσοκομείο στο… στόχο της

Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για την Ειρήνη αφού χρειάστηκε να νοσηλευτεί πολλές φορές. Στο ΠΑΓΝΗ συνεχίζει να πηγαίνει τακτικά, αφού την παρακολουθεί αιματολόγος, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε μεταβεί στη Γερμανία.

Πέρα από το αιματολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Μόλις επέστρεψε στο Ηράκλειο από τη Γερμανία, επισκέφτηκε το σπίτι του θείου της. Εκεί είδε ένα βιβλίο Γκίνες του 2003, συμπωματικά της χρονιάς που γεννήθηκε.

Το ξεφύλλισε, είδε με ενθουσιασμό ότι υπάρχουν συλλογές από λούτρινα αρκουδάκια και άλλα και σκέφτηκε να ξεκινήσει και η ίδια μία αντίστοιχη προσπάθεια. Ο θείος της, μάλιστα, της δώρισε το βιβλίο για να της υπενθυμίζει τον στόχο της.

Το σημερινό ρεκόρ είναι 1.331 διαφορετικά σαπούνια, το οποίο κατέχει μία γυναίκα από την Αγγλία από το 1991.

Η συλλογή της Ειρήνης μετρά ήδη 500 περίπου κομμάτια και η προσπάθεια δεν σταματά εδώ.

Η αρχή έγινε την επόμενη ημέρα των γενεθλίων της, στις 29 Σεπτεμβρίου, οπότε και η κ. Μερκουλίδη ανέβασε σε δύο ομάδες γυναικών στο Facebook ένα βίντεο, όπου η Ειρήνη μιλά για το στόχο της.

Μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών, έλαβε τα πρώτα επτά δέματα.

«Πιστεύω πως σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα υπάρχει ακόμα αλληλεγγύη. Δικαιώθηκα, αφού έρχονται δέματα από Ηράκλειο, Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, μου έχουν ζητήσει διεύθυνση από Αμερική, Γερμανία, Τσεχία, Κύπρο, όπου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση.

Έρχονται ακόμα και στην πόρτα μου και αφήνουν σαπούνια μαζί με γράμματα, όπου στέλνουν μηνύματα υποστήριξης και αγάπης. Κάθε μέρα παραλαμβάνουμε από όλα τα μέρη της Ελλάδας και ειδικά της Κρήτης, από Χανιά, Σητεία, Ιεράπετρα.

Υπάρχει ένας ανώνυμος δωρητής, σαπουνοποιός από το Ηράκλειο, ο οποίος θα μας δώσει 200 διαφορετικά κομμάτια αλλά και μία κυρία από τη Βιάννο που θα μας στείλει περίπου 200 σαπούνια», αναφέρει η μητέρα της Ειρήνης.

Η κ. Μερκουλίδη δηλώνει αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουν και μάλιστα… σε χρόνο ρεκόρ! «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τη συγκίνηση που νιώθουμε, δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση.

Δεν κοιμάμαι από τη χαρά μου», αναφέρει. Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί ένας χορηγός για την προσπάθεια της Ειρήνης, ενώ οι υπεύθυνοι του Γκίνες θέλουν να γίνει μία εκδήλωση κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης. Η κ. Μερκουλίδη προσπαθεί να έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου προκειμένου να στηριχθεί ο στόχος που έχει θέσει η 16χρονη κόρη της.

«Θέλουμε να αναδείξουμε θέματα της ειδικής αγωγής αλλά, παράλληλα, μέσα από την Ειρήνη να αισθανθούν τα παιδιά ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα και για εκείνα, ότι μπορούν να κάνουν όνειρα, να βάζουν στόχο. Θέλουμε, επίσης, να δείξουμε ότι και στις μέρες μας υπάρχει αλληλεγγύη, αφού είναι απίστευτο το πόσα δέματα αλλά και μηνύματα αγάπης παίρνουμε από τον κόσμο», αναφέρει.

Για να τα καταφέρει η Ειρήνη, πρέπει όλα τα κομμάτια να είναι διαφορετικά, ήδη, όμως, έχει αρκετά διπλά, τα οποία θα προσφέρει για φιλανθρωπικό σκοπό.

Κατερίνα Μυλωνά
Δείτε εικόνες και βίντεο στην εφημερίδα Πατρίς Ηρακλείου