Αθωώθηκε Βολιώτης σε υπόθεση ασέλγειας

Σε απαλλακτική κρίση οδηγήθηκε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, που εξέταζε μία περίπτωση ασέλγειας στον Βόλο με κατηγορούμενο έναν 57χρονο γνωστό επιχειρηματία της γειτονικής πόλης, ο οποίος βέβαια είναι ήδη κρατούμενος καθώς έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για παιδεραστία.

 

Σε απαλλακτική κρίση οδηγήθηκε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, που εξέταζε μία περίπτωση ασέλγειας στον Βόλο με κατηγορούμενο έναν 57χρονο γνωστό επιχειρηματία της γειτονικής πόλης, ο οποίος βέβαια είναι ήδη κρατούμενος καθώς έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για παιδεραστία.

Οι δύο υποθέσεις μπορεί να έχουν διαφορετική δικαστική κατάληξη, έχουν όμως ως συνδετικό κρίκο τα δύο κορίτσια (θύμα και φερόμενο ως θύμα) που είναι αδερφές. Το κουβάρι των αποκαλύψεων είχε ξεκινήσει να ξετυλίγεται τον Ιούλιο του 2017 όταν ο 55χρονος τότε συνελήφθη στο νησί της Κέρκυρας έχοντας μαζί του σε ξενοδοχείο τη μικρή αδερφή που ήταν τότε 14 μόλις ετών.

Ο Βολιώτης είχε μεταβεί στο νησί των Φαιάκων για ολιγοήμερες διακοπές με το παιδί που αρχικά το παρουσίασε ως κόρη του. Από τη στάση όμως της ανήλικης κοπέλας και τις αντιστάσεις που πρόβαλε στις «ορέξεις» του άνδρα, επενέβησαν οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου και αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις του.

Το Μικτό Δικαστήριο της Κέρκυρας καταδίκασε τον άνδρα σε 20 χρόνια αλλά και τη μητέρα των κοριτσιών σε κάθειρξη 12 ετών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η 14χρονη κοπέλα είχε αναφέρει πως από τις ερωτικές επιθυμίες του άνδρα δεν είχε ξεφύγει και η μεγαλύτερή της αδερφή τα προηγούμενα χρόνια και κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία της ποινικής δίωξης. Έτσι η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια της Λάρισας.

Χθες στην αίθουσα του ΜΟΔ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η φερόμενη ως παθούσα, έχοντας τη δική της οικογένεια πλέον, αρνήθηκε πως είχε πέσει θύμα του 57χρονου όσο δούλευε στο κατάστημά του. Επίσης ισχυρίστηκε πως ακόμα και η μικρή της αδερφή της είπε ότι ούτε και εκείνη είχε ερωτική επαφή μαζί του.

Στη συνέχεια κατέθεσε και ένας πρώην συνάδελφος της κοπέλας στο μαγαζί του κατηγορουμένου. Περιέγραψε τον κατηγορούμενο – που είναι ήδη στη φυλακή με πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου της Κέρκυρας – ως έναν άνθρωπο με χιούμορ, ευαίσθητο για τους φτωχούς, καθόλου βίαιο. Ακόμα πρόσθεσε πως δεν τον είδε καμία φορά να είναι μόνος του στο υπόγειο του καταστήματος με την κοπέλα που συστήθηκε ως 18 ετών στη δουλειά.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου στηρίζοντας την πρότασή του σε παλιότερες καταθέσεις του 57χρονου ενώπιον αστυνομικών αρχών, στις οποίες ανέφερε, ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την κοπέλα στο υπόγειο του καταστήματος που διατηρούσε.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο (που εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο). Αφενός επειδή δεν αποδείχθηκε ότι έγιναν οι πράξεις αυτές και αφετέρου επειδή δεν αποδείχθηκε και το στοιχείο της εμπίστευσης, δηλαδή να του την είχαν εμπιστευτεί για να την επιβλέπει ή να την φυλάει.

Η έφεση για την υπόθεση με τη μικρή αδερφή, θα ξεκινήσει να εκδικάζεται τον επόμενο μήνα.

Κώστας Γκιάστας
Ελευθερία Λάρισας