Χρήστος Μπουκώρος στο Ράδιο Ένα Βόλου: Έρχονται φοροελαφρύνεις 1,2 δις ευρώ

Τι ανέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό

 

Τι ανέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό

Φοροελεφρύνσεις 1,2 δις ευρώ θα δουν, σύμφωνα με το Βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι έμποροι, αγρότες με τον νέο προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έρχεται τον επόμενο μήνα. Ο κ. Μπουκώρος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη τόνισε πως ο στόχος ανάπτυξης για το 2020 είναι 2,8%, ενώ σχολίασε πως η Ελλάδα για να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια πρέπει να «πιάσει» ρυθμούς ανάπτυξης 3 και 4%. Παράλληλα μίλησε και για το θέμα των ημερών, που είναι το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, σημειώνοντας πως υπάρχουν δέκα οικόπεδα έτοιμα, αν χρειαστεί, για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου.

«Αυτό που έρχεται για το 2020 είναι 1,2 δις φοροελαφρύνσεις με νέες φορολογικές κλίμακες, με νέους φορολογικού συντελεστές και να καθησυχάσω λίγο τη φημολογία για τα ασφάλιστρα των αγροτών, αύριο θα μιλήσει ο Υπουργός Εργασίας και τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως γράφονται. Η τελευταία κλίμακα θα δώσει πολλές επιλογές στους αγρότες να κάνουν τις επιλογές τους και να αλλάζουν τις επιλογές τους σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε έτους, να ρυθμίζουν οι ίδιοι τα ασφάλιστρά τους, αλλά η κατώτατη κλίμακα, για την οποία έγινε συζήτηση πράγματι θα έχει μία αύξηση από 115 ευρώ στα 135-140 ευρώ», σημείωσε ο κ. Μπουκώρος.

Αυτοί που θα δουν, σύμφωνα με τον ίδιο, ελαφρύνσεις είναι κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι αγρότες και γενικά η μικρή επιχειρηματικότητα.
» Είναι γεγονός ότι οι μισθωτοί της μεσαίας τάξης νιώθουν μια πολύ μικρή ελάφρυνση. Πάντως δεν ανεβαίνουν για ακόμη μία φορά οι φόροι, αντίθετα πέφτουν και νομίζω την επόμενη χρονιά θα είναι και η σειρά των μεσαίων κατηγοριών, των μισθωτών.

Τώρα οι άνθρωποι που έχουν μικρά εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι έμποροι, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα δουν πολλά οφέλη από φέτος στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό, το οποίο υπενθυμίζω επίσης έρχεται μέσα στο Δεκέμβριο. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν σημαντικές μειώσεις στο ασφαλιστικό», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στόχος για το 2020 οι ρυθμοί ανάπτυξης 2,8%

Παράλληλα, ο κ. Μπουκώρος μίλησε για τον στόχο της κυβέρνησης σε ότι αφορά την ανάπτυξη λέγοντας πως στόχος για το 2020 είναι το 2,8%.

«Αν πιάσουμε αυτό το ρυθμό ,πρώτη χρονιά ουσιαστικά της κυβερνητικής θητείας της νέας κυβέρνησης , νομίζω ότι είναι ένα καλό εφαλτήριο να κατακτήσουμε το 4% τις επόμενες χρονιές που είναι και μια κεντρική στόχευση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Εάν αυτό το μέγεθος επιτευχθεί και όλα τα υπόλοιπα θα επιτευχθούν ευκολότερα.

Αν επιτευχθεί το 2.8% το 2020, που πιστεύω να επιτευχθεί, θα είναι ρυθμός ανάπτυξης διπλάσιος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Δεν αλλάζει όμως η Ελλάδα ούτε με 2 ούτε με 2,5% πρέπει να πετύχει και 3 και 4% για να δούμε μία μεγάλη αλλαγή στην οικονομία και να γίνει ξανά η χώρα πρωταγωνίστρια», σχολίασε.

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις της Κομισιόν για 2.4% ανάπτυξη, ο Βουλευτής υποστήριξε πως πιστεύει ότι ο στόχος του 2,8% θα επιτευχθεί, καθώς ο ίδιος βλέπει ότι υπάρχει μια προεργασία στο ξεμπλοκάρισμα επενδύσεων, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, στον κλάδο της οικοδομής, καθώς όπως ανέφερε οι ανακαινίσεις έχουν πολλαπλασιαστεί, μέσα από τα προγράμματα Εξοικονομώ, την Ενεργειακή Αναβάθμιση κι από την άνοιξη θα σημειωθεί και μία ανάκαμψη και της οικοδομικής δραστηριότητας.

Δέκα οικόπεδα για το Δικαστικό Μέγαρο

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, καθώς πριν από δύο ημέρες ο κ. Μπουκώρος μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού κ.κ. Θανάση Λιούπη και Κωνσταντίνο Μαραβέγια επισκέφθηκαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης και του έθεσαν εκ νέου το ζήτημα.

Βέβαια ο κ. Μπουκώρος κλήθηκε να σχολιάσει και την απουσία της τέταρτης Βουλευτή κ. Ζέττας Μακρή από τη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Τσιάρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως
» Δεν ασχολούμαι με εντυπώσεις και μικροκαυγάδες. Προωθώ τα προβλήματα του τόπου μου. Δεν θα σχολιάσω τι κάνουν άλλοι συνάδελφοι. Οκαθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων λέει. Όλοι καλοί είναι οι συνάδελφοι, έχουμε μία καλή ομάδα, δεν είμαι αυτός που θα αφήσω υπονοούμενα. Δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα, ο λαός με διάλεξε για να λύνω προβλήματα κι όχι να δημιουργώ. Ως εκ τούτου, είχε μία άλλη συνάντηση η βουλευτής στην οποία αναφέρεστε κι έχει το δικαίωμα κάθε βουλευτής να συναντηθεί με κάθε Υπουργό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής σημείωσε πως στη συνάντηση με τον Υπουργό το κλίμα ήταν πολύ θετικό και η διάθεση του Υπουργείου είναι να λυθεί το ζήτημα οριστικά και αμετάκλητα με σύγχρονες λύσεις.

» Ας μην κάνουμε το ίδιο λάθος που κάναμε με το Νοσοκομείο. Σκεφτείτε την ανάπτυξή του σε έναν άλλο χώρο, θα ήταν στολίδι. Θα πρέπει να βλέπει μπροστά η κοινωνία, για τις επόμενες γενιές», ανέφερε και συμπλήρωσε πως υπάρχουν και οικόπεδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τοπικών φορέων στην περιοχή που είτε μέσω ανταλλαγής είτε μέσω παραχωρήσεων μπορούν να δοθούν για το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Μάλιστα σημείωσε πως υπάρχουν τουλάχιστον δέκα οικόπεδα και στην τοποθέτησή του αυτή συνηγόρησε και η μελέτη του 2008 για τον εντοπισμό χώρων, η οποία είχε καταλήξει σε εννέα ή δέκα χώρους, δύο εξ αυτών , αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο κ. Μπουκώρος ανέφερε πως η συνάντηση των αρμοδίων φορέων θα γίνει σύντομα και έστω με μία πλειοψηφία να υπάρξει απόφαση για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

Μαγνησία