Ολική η καταστροφή στην Κοιλάδα των Πεταλούδων

Η εικόνα είναι τραγική δηλώνει ο Γιάννης Ιατρίδης

 

Η εικόνα είναι τραγική δηλώνει ο Γιάννης Ιατρίδης

Ως… «ολική καταστροφή» περιγράφεται η κατάσταση στην Κοιλάδα των Πεταλούδων μετά την καταστροφική κακοκαιρία της περασμένης Δευτέρας!

Ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Γιάννης Ιατρίδης, πραγματοποίησε αυτοψία αυτές τις ημέρες, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών που κάνουν τις καταγραφές των ζημιών και η εικόνα που περιγράφει είναι πράγματι τραγική:

Κατολισθήσεις έγιναν, κιόσκια ισοπεδώθηκαν, το ίδιο και οι περιφράξεις, μονοπάτια…εξαφανίστηκαν, δεξαμενές καλύφθηκαν, πίνακες καταστράφηκαν και γενικά μοιάζει σαν να πέρασε…κυκλώνας.

Η ειρωνεία είναι ότι, από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Ιατρίδης έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση της Κοιλάδας, τόσο ως προς τη λειτουργία της όσο και προς το αισθητικό κομμάτι. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες, επρόκειτο να ξεκινήσει μία μεγάλη εργολαβία, η οποία περιελάμβανε εκτεταμένες παρεμβάσεις, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.

Τώρα, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις για την καταστροφή που υπέστη αυτό το μοναδικού φυσικού κάλλους αξιοθέατο της Ρόδου, υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν…άλλα τόσα. Συγκεκριμένα, η αποκατάσταση της Κοιλάδας στη μορφή και τη λειτουργία που πρέπει να έχει υπολογίζεται περί τα 500-600 χιλιάδες ευρώ μετά τη θεομηνία!
«Θα αγωνιστούμε και δεν υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργήσει η Κοιλάδα τον Απρίλιο!», δηλώνει κατηγορηματικά στη «Ροδιακή» ο κ. Ιατρίδης.

Ο τελευταίος, όχι μόνο δεν πρόκειται…να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για αναβάθμιση της Κοιλάδας αλλά είναι κατηγορηματικός λέγοντας ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, και σε συνεργασία με τον Δήμο βέβαια, ώστε να εξευρεθούν και τα υπόλοιπα χρήματα για να γίνει όπως τη σχεδίαζαν.

Έτσι, μετά την αυτοψία, και αφού οι μηχανικοί καταγράψουν τις ζημιές θα συντάξουν σχετική εισήγηση προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για να ξεκινήσει άμεσα εργολαβία αποκατάστασης των ζημιών. Ο κ. Ιατρίδης, αναμένεται να ενημερώσει σχετικά και το δημοτικό συμβούλιο στην αυριανή του συνεδρίαση.

Δείτε τις εικόνες στη Ροδιακή εφημερίδα