Βόλος: Τοιχογραφία-μήνυμα κοινωνικής παρέμβασης για τα αδέσποτα! (video)

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο των δημόσιων τοιχογραφιών της Urbanact

 

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο των δημόσιων τοιχογραφιών της Urbanact

Ένας άνθρωπος με το κεφάλι ενός σκύλου, ή το αντίθετο, έναςσκύλος σε σώμα ανθρώπου κρατώντας στα χέρια του ένα ημερολόγιο, είναι η εικόνα που θα δει κανείς περνώντας από την περιοχή «Οινόπνευμα» αποτυπωμένη πάνω στον τοίχο μιας πολυκατοικίαςστην οδό Κολοκοτρώνη 3. Η εν λόγω τοιχογραφία πραγματοποιήθηκε από τον Ιταλό καλλιτέχνη Mattia Campo Dall’Orto, στο πλαίσιο του «CityCall», του φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που διοργανώνει η Urbanact και υλοποιεί κάθε χρόνο στηνπόλη του Βόλου.

Τελευταίο δημιούργηματου φεστιβάλ είναι αυτό με τίτλο «A day in a diary of a Voiceless» (σε ελεύθερη μετάφραση: Μία ημέρα στο ημερολόγιο της σιωπής) που απεικονίζει έναν σκύλο σε σώμα ανθρώπου, να γράφει στοημερολόγιο του, την καθημερινότητά του και όπως δήλωσε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, οκαλλιτέχνης που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε αυτή τη δημιουργία, «αυτή η τοιχογραφία είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα των πόλεων, αλλά και σε ανθρώπους που νιώθουν και βρίσκονται στο περιθώριο. Μέσα στο ημερολόγιο εάν θα μπορούσε ένα αδέσποτο να γράψει, ίσως έγραφε τις καθημερινές αποστροφές που δέχεται, τη βία και την κακοποίηση».

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια τηςτοιχογραφίας παρουσία του κ. Κυριάκου Ιωσηφίδη, συντονιστή της Urbanact, μελών της Φιλοζωϊκής, αλλά και κατοίκων της πολυκατοικίας που φιλοξενεί αυτό το δημιούργημα, που μάλιστα ήταν πολύ ένθερμοι υποστηρικτές του εγχειρήματος, επισημαίνοντας πως το μήνυμα είναι δυνατό, πρέπει να το ακούσει όλος ο κόσμος, ενώ πρότειναν και σε άλλους ενοίκους και ιδιοκτήτες πολυκατοικιών να τολμήσουν και να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους δημιουργίες στους τοίχους τους. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη του ΔήμουΒόλου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, η συγκεκριμένη τοιχογραφία υποστηρίχτηκε και από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας. Υποστηρικτής της δράσης είναι μεταξύ άλλωνκαι η εφημερίδα «Μαγνησία».

Δείτε το βίντεο στην εφημερίδα Μαγνησία