Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

E Eνημέρωση

ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ 20-12-2006

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ»

Από τον Υπουργό Απασχόλησης μετά από συνάντησή του με το διοικητικό
Συμβούλιο του ΣΗΠΕ.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/12/06 συνάντηση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κου Σάββα Τσιτουρίδη με το διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ). Συζητήθηκαν ασφαλιστικά θέματα και θέματα διαφημιστικής προβολής του εν λόγω υπουργείου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης το διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΠΕ αφού πρώτα ευχαρίστησε τον υπουργό για τις πρόσφατες θετικές πρωτοβουλίες του για τον ημερήσιο Τύπο της Περιφέρειας με την ψήφιση του μίνι - ασφαλιστικού, του έθεσε τρία θέματα και συγκεκριμένα την επέκταση των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών όλων των Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων ανεξάρτητα σε ποια επαγγελματική Ένωση ανήκουν (ΙΚΑ και ΤΣΠΕΑΘ), την εκπροσώπηση του ΣΗΠΕ στο Ταμείο Ασφάλισης Ιδιοκτητών, Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου (ΤΑΙΣΥΤ) και την ασφάλιση του διοικητικού προσωπικού των επαγγελματικών Ενώσεων Περιφερειακού Τύπου στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών - Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) ή το ΤΑΙΣΥΤ.
Ο υπουργός αποδέχθηκε τα αιτήματα του ΣΗΠΕ και διαβεβαίωσε το διοικητικό συμβούλιό του ότι σύντομα θα υπάρξουν τροπολογίες για τα σχετικά θέματα.
Σημαντική ήταν επίσης η πρωτοβουλία του κου Τσιτουρίδη για την σύσταση από το υπουργείο Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει και ο ΣΗΠΕ αναφορικά με την δημοσιότητα των διαφημιστικών προγραμμάτων αρμοδιότητάς του. Ο κος Τσιτουρίδης ανακοίνωσε ότι από τα προγράμματα του Υπουργείου Απασχόλησης το 50% θα κατευθυνθεί προς τα Περιφερειακά ΜΜΕ, από το 30% που ίσχυε μέχρι τώρα.
Μετά την συνάντηση ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου του υπουργού και του διοικητικού Συμβουλίου του ΣΗΠΕ προς τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΗΠΕ, κος Λεωνίδας Βαρουξής, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για τις σημαντικές πρωτοβουλίες, τις οποίες όπως τόνισε θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα άλλα υπουργεία, ανακοίνωσε ότι ο ΣΗΠΕ θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες του υπουργείου στον τομέα διάχυσης των πληροφοριών προς τους πολίτες της Περιφέρειας, έτσι ώστε αυτοί να είναι ενήμεροι για όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και απασχόληση.
Ο υπουργός Απασχόλησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με χαρά δέχτηκα σήμερα στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας το προεδρείο του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων. Συζητήσαμε ασφαλιστικά, επαγγελματικά και άλλα θέματα του κλάδου των εφημερίδων της ελληνικής περιφέρειας. Αντιμετωπίζουμε ως κυβέρνηση θετικά τα ορθολογικά και δίκαια θέματα του κλάδου και είχα την ευκαιρία να επισημάνω ότι η κυβέρνηση μας, αποδίδοντας την αξία που πρέπει και αρμόζει, συνδράμει με τις πολιτικές της, για να μπορέσουμε σε όλη την ελληνική περιφέρεια να έχουμε ανεξάρτητα και υψηλής ποιότητας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στο πλαίσιο του δικού μας Υπουργείου σε όλα τα προγράμματα προβολής της δράσης μας, ο Ημερήσιος και ο Περιοδικός Επαρχιακός Τύπος θα έχει το μερτικό που του αξίζει. Ένα μερτικό, το οποίο δεν είχε για πολλά χρόνια». Στην συνάντηση παραβρέθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΗΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας, κος Λεωνίδας Βαρουξής, ο αντιπρόεδρος κος Γιώργος Αλεξίου, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, κος Γιώργος Περπερίδης και ο ταμίας κος Δημήτρης Ρίζος.