Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023

E Eνημέρωση

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΕΛΩΝ ΣΗΠΕ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Προς Εκδότη
Εφημερίδα μέλος ΣΗΠΕ
Αθήνα, 17/5/2013
Αρ. Πρωτ: 4005

Αγαπητέ συνάδελφε,

Από την αρχή της θητείας αυτού του ΔΣ θέσαμε ως προτεραιότητα το θέμα των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών και της αποκατάστασης της ισονομίας, το οποίο και ήταν πάντα στην ημερήσια διάταξη σε κάθε διοικητικό συμβούλιο.
Όλο αυτό το διάστημα εστάλησαν επιστολές και πραγματοποιήθηκαν προσωπικές επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, με την Πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και με δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα.
Αφού εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο και αντιμετωπίσαμε το αδιέξοδο και την έλλειψη πολιτικής βούλησης, τελικώς αποφασίστηκε στο ΔΣ της 10ης Μαΐου, ως μοναδική και αναγκαία λύση, η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια κατά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την άποψη του νομικού συμβούλου πρέπει να προσφύγουν τουλάχιστον 7 εκδότες για να θεωρηθεί ότι υπάρχει δεδικασμένο, ώστε να αξιοποιηθούν οι αποφάσεις προς όφελος όλων των μελών.
O Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος έχουν ήδη αποφασίσει να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια. Θα επιθυμούσαμε, λοιπόν, και εσείς να μας γνωρίσετε ποιοι θέλετε να πράξετε το ίδιο.
Ο ΣΗΠΕ προτίθεται να καλύψει μεγάλο μέρος των εξόδων για 7-10 μέλη, με κεντρικό συντονισμό από το ανάδοχο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.
Όλα συνάδουν ότι μόνο μέσω της δικαστικής οδού θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την επέκταση του 75% σε όλα μας τα μέλη και να αποκαταστήσουμε αυτήν την αντισυνταγματική διάκριση εις βάρος μας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο ή Γραμματέα:
Κος Αθανασίου, 6973806016
Κος Κατσαΐτης, 6932398685

Σε αναμονή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Β. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης