Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023

E Eνημέρωση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Προς κο Γιάννη Μιχελάκη
Υπουργό Εσωτερικών
Κοιν. -κο Γρηγοράκο, Αναπληρωτή Υπουργό
-κο Παναγιωτόπουλο, Γενικό Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης
-Διεύθυνση Εκλογών
-κα Κρικέλη, Universal media


Αθήνα, 5/6/2014
Αρ. Πρωτ: 4080

Αγαπητέ κε Υπουργέ
όσον αφορά στο πρόγραμμα «ψηφίζω-συμμετέχω» το οποίο είχε ανατεθεί στη διαφημιστική εταιρεία Universal Media και παρά την προφορική και έγγραφη επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη του προγράμματος για ορισμένα ζητήματα έννομης διαχείρισης της καμπάνιας, θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη μη σωστή τήρηση του Νόμου όσον αφορά την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης στον περιφερειακό Τύπο:
Όπως κοινοποιήθηκε στη διαφημιστική εταιρεία, με βάση το άρθρο 9 του Ν 2328/95 και το άρθρο 4 παρ.2 του ΠΔ 261/97 η κατανομή των διαφημιστικών προγραμμάτων του Δημοσίου πρέπει να γίνει επί τη βάσει συγκεκριμένων ποσοστών τα οποία για τα έντυπα μέσα (εφημερίδες) είναι 40% του συνόλου από τα οποία το 30% τουλάχιστον (δηλαδή το 12% του συνόλου) πρέπει να κατευθυνθεί στις περιφερειακές εφημερίδες. Το δε ΠΔ 261/97 θέτει κριτήρια αναγνωσιμότητας, κυκλοφορίας και τιμοκαταλόγου.
Αντ΄ αυτού διαπιστώσαμε ότι εστάλησαν καταχωρήσεις σε εφημερίδες – φαντάσματα, οι οποίες δημιουργήθηκαν την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.
Γι’αυτό το λόγο αιτούμαστε:

-Να μας κοινοποιηθεί η κατανομή του 12% στον περιφερειακό Τύπο για την καμπάνια «ψηφίζω - συμμετέχω»
-Να επιστραφούν τα χρήματα που δόθηκαν στις εφημερίδες-φαντάσματα στους νόμιμους δικαιούχους, δηλαδή στις εφημερίδες που αναγνωρίζει η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
-Να λάβουμε γνώση των ενεργειών σας επί του θέματος

Κε Υπουργέ,
δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι πολιτικές σκοπιμότητες φαίνεται να προηγούνται του Νόμου, αυτή τη φορά εις βάρος των περιφερειακών εκδοτικών επιχειρήσεων που δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης. Οι εξαγγελίες της Κυβερνήσεως για δικαιοσύνη, αξιοκρατία και νομιμότητα αποτελούν επιεικώς ρητορεία και έκθεση ιδεών.
Παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση της οικονομικής μας βλάβης και ενημερώνουμε ότι σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.

Για τον ΣΗΠΕ Για την ΕΙΕΤ Για τον ΣΙΕΠΤ
Ο πρόεδρος Ο πρόεδρος Ο πρόεδρος
Βαγγέλης Αθανασίου Αντώνης Μουντάκης Λάζαρος Μελετιάδης