Επιστολή ΣΗΠΕ προς κ.Πέτσα για τον ΚΑΔ

Προς:
-Κο Στέλιο Πέτσα
Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Κοιν:
-Κο Χρήστο Σταΐκούρα
Υπουργό Οικονομικών
-Κο Άδωνη Γεωργιάδη,
Υπουργό Ανάπτυξης
Αθήνα, 31 3 2020
Αρ. Πρωτ: 4355

ΕΠΕΙΓΟΝ

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

όπως γνωρίζετε, οι εφημερίδες είχαν μπει στις πληττόμενες επιχειρήσεις με ΚΑΔ 5813 και σωστά μπορούσαν να λειτουργήσουν, υπό ορισμένες συνθήκες. σύμφωνα και με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ορίζει και το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορούν τεθούν σε αναστολή.

Ξαφνικά, χθες διαπιστώσαμε ότι ο ΚΑΔ ήταν ενταγμένος στις επιχειρήσεις που κλείνουν υποχρεωτικά με εντολή της Δημόσιας Αρχής. Σήμερα, εκ νέου ο ίδιος ΚΑΔ εντάσσεται στις πληττόμενες επιχειρήσεις, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, καθότι θα πρέπει ο Τύπος να παραμείνει ενεργός και να ασκεί το λειτούργημα της ενημέρωσης στην πρωτόγνωρη συγκυρία.
Το αποτέλεσμα ωστόσο, είναι ότι κάποιες εκδοτικές επιχειρήσεις έχουν υποβάλει ως υποχρεωτικά σε αναστολή και άλλες ως πληττόμενη επιχείρηση.

Παρακαλούμε για τη δική σας καθοδήγηση, ώστε ο κλάδος, οι εργαζόμενοι και οι επιμέρους υποχρεώσεις να αντιμετωπιστούν ενιαία. Μπορεί να προβλεφθεί η δυνατότητα επανυποβολής των αιτήσεων των επιχειρήσεων, ώστε να υπαχθούν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Παρακαλούμε άμεσα για τις οδηγίες και τις δικές σας ενέργειες, καθότι από αύριο οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να προβαίνουν στις ατομικές τους δηλώσεις.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ