Ο ΣΗΠΕ συνάντησε τους βουλευτές της Περιφέρειας (vid-pics)

Οι πολλές και δύσκολες κοινοβουλευτικές απαιτήσεις της ημέρας δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με προσκεκλημένους τους βουλευτές και τις βουλεύτριες της Περιφέρειας!

Περισσότεροι από 80 εκπρόσωποι του λαού στις περιοχές όπου εκδίδονται εφημερίδες- μέλη του ΣΗΠΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου και παραβρέθηκαν σε μια συνάντηση γνωριμίας, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τα σοβαρά προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του ημερήσιου περιφερειακού Tύπου της χώρας.

«Εσείς, καλύτερα ίσως από κάθε άλλον σ’ αυτή τη χώρα, ως βουλευτές περιφέρειας, γνωρίζετε ότι οι ημερήσιες περιφερειακές εφημερίδες είναι ο ιστορικός και διαχρονικός βραχίονας της ενημέρωσης, και της πληροφόρησης των πολιτών της περιφέρειας, της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, της πολυφωνίας εν τέλει της ίδιας της δημοκρατίας. Είμαστε ο αγωγός που επιτρέπει στη φωνή σας να φτάσει στους πολίτες και τους ψηφοφόρους» είπε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΗΠΕ Γιώργος Μιχαλόπουλος, απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους βουλευτές οι οποίοι, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΗΠΕ, δεν είναι μόνο πολιτικά πρόσωπα αλλά και κάτοικοι της Περιφέρειας και ως εκ τούτου έχουν άμεση γνώση του ρόλου και της προσφοράς του περιφερειακού τύπου σε όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής ζωής των πολιτών της Περιφέρειας.

«Όμως δεν είμαστε όλες οι εφημερίδες ίδιες» επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΗΠΕ και συνέχισε «Δίπλα στις σοβαρές και έγκυρες εφημερίδες που συγκεντρώνουν το συντριπτικό ποσοστό της απασχόλησης στον κλάδο αλλά και της αναγνωσιμότητας δηλαδή της αποδοχής των πολιτών, βρίσκονται και εκδόσεις ευκαιριακές, που εξυπηρετούν συνήθως προσωπικές επιδιώξεις των εκδοτών τους, κάποιες από αυτές ακόμη και λαθρόβιες ή και τυχοδιωκτικές».

Για το λόγο αυτό κόμματα και βουλευτές οφείλουν να κάνουν τις σταθμίσεις και τις αξιολογήσεις τους. «Αν υπάρχει ακόμη μέλλον στον έντυπο τύπο, ειδικά της περιφέρειας, αυτό ανήκει στις σοβαρές επιχειρήσεις που κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματισμό, συνέπεια και υπευθυνότητα. Και θέλουμε να σταθείτε στο πλευρό μας. Και μέσα στα κόμματά σας και μέσα στη Βουλή και στην κοινωνία. Γιατί έρχονται αγώνες επιβίωσης για τον κλάδο μας και εκεί σας θέλουμε σύμμαχους και συμπαραστάτες» κατέληξε ο Γ. Μιχαλόπουλος.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια συγκινητική αλλά και υψηλού συμβολισμού βράβευση. Ο ΣΗΠΕ τίμησε με απονομή ειδικής πλακέτας, τις εφημερίδες – μέλη του Συνδέσμου που έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 100 χρόνια συνεχούς έκδοσης και κυκλοφορίας, εφημερίδες που η διαδρομή τους στο χρόνο έχει αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα αντοχής, συνέπειας και διαχρονικής προσφοράς στο χώρο, στον τόπο και τους ανθρώπους!

Οι εφημερίδες αυτές είναι κατά σειρά αρχαιότητας, η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (1886), η ΠΑΤΡΙΣ ΠΥΡΓΟΥ (1902), η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1912), η ΡΟΔΙΑΚΗ (1915) και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (1922).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Σώματος κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Μαρία Κεφάλα, ο Πρόεδρος της Κ.Ο της Νέας Αριστεράς κ. Αλέξης Χαρίτσης, οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσιος Καλαματιανός και του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης και φυσικά δεκάδες βουλευτές όλων των κομμάτων στις περιφέρειες που εκδίδονται εφημερίδες – μέλη του ΣΗΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομο βίντεο με αναφορές στον ιστορικό ρόλο του Περιφερειακού Τύπου και στον σημερινό του ρόλο στις τοπικές κοινωνίες: 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση: