ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 22-11-03

Πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2003, η ημερίδα του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων ( Σ.Η.Π.Ε .) για τον Επαρχιακό Τύπο, με θέμα «Επιχειρηματικότητα - Βιωσιμότητα - Ανταγωνιστικότητα» , παρουσία των Υπουργών Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπα, Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκη, της Εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Μαριέττας Γιαννάκου - Κουτσίκου, ειδικών γραμματέων των υπουργείων Οικονομίας (κ. Γ. Καλογήρου) και Ανάπτυξης (κ. Ν. Διακουλάκης), βουλευτών του Ν. Χανίων (Μαν. Σκουλάκης, Ευτ. Δαμιανάκης, Χρ. Μαρκογιαννάκης), τοπικών φορέων και πλήθους εκδοτών του ημερησίου περιφερειακού τύπου της Ελλάδας. Στις ενδιαφέρουσες ομιλίες, έγινε λόγος για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τον Επαρχιακό Τύπο, την κατανομή της κρατικής διαφήμισης, την ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και των Προγραμμάτων του Γ΄Κ.Π.Σ. («Κοινωνία της Πληροφορίας»), τα ευνοικά αποτελέσματα από την χρήση των νέων τεχνολογιών στα Περιφερειακά Μ.Μ.Ε. (Ψηφιοποίηση - Ηλεκτρονική αξιοποίηση, επεξεργασία και καταγραφή των ιστορικών αρχείων και του πλουσίου πολιτισμικού αποθέματος των εφημερίδων της περιφέρειας), την δημιουργία ηλεκτρονικών εκδόσεων, καθώς επίσης και ευρύτερα για τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Επαρχιακός Τύπος, με την καθημερινή καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων και αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών.

Χαρακτηριστική ήταν επίσης η αναφορά στο γεγονός ότι, « ο Περιφερειακός Τύπος δεν συμβάλλει μόνο στην πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα και κοινωνική συνοχή σε τοπικό επίπεδο, αλλά είναι ταυτόχρονα και βασικός μοχλός ανάδειξης της δυναμικής που μπορούν να αποκτήσουν οι τοπικές κοινωνίες σε θέματα αξιοποίησης του ανεκμετάλλευτου αναπτυξιακού τους δυναμικού και στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών ως μέσων για την ευημερία και δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης».

Στα αξιοσημείωτα της ημερίδας, η εξαγγελία της δημάρχου Αθηναίων κ. Ντ. Μπακογιάννη - διά του παρισταμένου εκπροσώπου της κ. Αποστολάκου - για την παραχώρηση στον Σ.Η.Π.Ε. νέου χώρου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του, η επανεξέταση της πρωτοβουλίας του Σ.Η.Π.Ε. για την ίδρυση Μεσογειακού Κέντρου Δημοσιογραφίας στα Χανιά, καθώς και η πρόταση για θέσπιση ετησίων βραβείων που θα απονέμονται σε δημοσιογράφους των περιφερειακών εντύπων.

Χορηγοί της Ημερίδας :

- Aegean Airlines .

- ΕΛΟΜΑΣ

- Φειδίου Μέλαθρον.

Τόπος Διοργάνωσης : Ξενοδοχείο CRETA PARADISE - Γεράνι Χανίων.