ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Η.Π.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ 2/12/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/12/09 στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας η συνάντηση του Δ.Σ του ΣΗΠΕ με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή. Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας, Γιώργος Πετρουλάκης, συζητήθηκαν βασικά θέματα που απασχολούν τον ημερήσιο περιφερειακό τύπο και κατατέθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα που είναι καθοριστικά για το μέλλον του και που αφορούν την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.
Τα κύρια θέματα που τέθηκαν ήταν η κατανομή της κρατικής διαφήμισης, η δανειοδότηση, και η ένταξη των περιφερειακών εφημερίδων σε αναπτυξιακά προγράμματα. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν αιτήματα που αφορούν το άμεσο ξεπάγωμα των διαφημιστικών καταχωρίσεων του ΕΣΠΑ & του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, την άμεση δανειοδότηση των περιφερειακών εφημερίδων από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, και την ένταξή τους σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, την νομοθετική ρύθμιση για τις μειωμένες εργοδοτικές εισφορές των εφημερίδων - μελών του ΣΗΠΕ, τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις - προκηρύξεις διαγωνισμών αλλά και την ετήσια επιχορήγηση του Ινστιτούτου Επαρχιακού τύπου (ΙΕΤ) που τελεί υπό την αιγίδα του ΣΗΠΕ και που τα εγκαίνια του θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Γενάρη στα Χανιά.
Ο κος Πεταλωτής διαβεβαίωσε το Δ.Σ του ΣΗΠΕ ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας για την ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων που θα ανακουφίσουν συνολικά τον κλάδο. Εκδήλωσε μάλιστα και την πρόθεση του να παραβρεθεί στα εγκαίνια του ΙΕΤ στα Χανιά. Παρόντες από το Δ.Σ του ΣΗΠΕ ήταν ο πρόεδρος, Λεωνίδας Βαρουξής, ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Περπερίδης, ο Γ.Γ Γιάννης Λασκαράκης, ο ταμίας Νίκος Γραμματικός, και ο έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργος Αλεξίου. Το ΙΕΤ εκπροσώπησε ο πρόεδρός του, Γιάννης Γαρεδάκης.