REPORT ΔΣ 22.10.2012

Αθήνα, 22/10/2012

Αποφάσεις συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου

Την πρώτη του τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα το πρωί το διοικητικό συμβούλιο του ΣΗΠΕ με τη νέα του σύνθεση, έτσι όπως αυτή αναδείχθηκε από τις πρόσφατες εκλογές και τη συγκρότησή του σε σώμα αμέσως μετά.
Το συμβούλιο συνεδρίασε με απαρτία και τη συμμετοχή των τεσσάρων από τα πέντε μέλη του, δηλ. τον πρόεδρο Ε. Αθανασίου, τον αντιπρόεδρο Μ. Χαλκιαδάκη, τον γ.γ. Γ. Κατσαΐτη και τον ταμία Α. Μυκωνιάτη.
Θέμα 1ο.- Οφειλές του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης προς τις εφημερίδες. Το συμβούλιο αποφάσισε να συνεργασθεί με την ΕΙΗΕΕ, την ΓΓΕ και την ΚΕΔΕ ώστε να ενεργήσουν από κοινού για την κατά το δυνατόν ταχύτερη και πάντως εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων εξόφληση των οφειλομένων παρελθόντων ετών στις εφημερίδες από δημοσιεύσεις. Για τον σκοπό αυτό επιδιώκεται και η από κοινού (όλων τα προαναφερομένων) παράσταση στον υπουργό τον Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη.
Παραλλήλως ο ΣΗΠΕ εξακολουθεί να διεκδικεί την σύνταξη νομοθετικής τροπολογίας και βεβαίως την κατάθεσή της προς ψήφιση στη Βουλή για νέο τρόπο υπολογισμού των διαστάσεων άρα και της τιμής των καταχωρήσεων (με τη μέτρηση των χαρακτήρων του προς δημοσίευση κειμένου) έτσι ώστε να εξοφλείται αμέσως με την παραγγελία και προκαταβολικά από τον φορέα έκδοσης της υποχρεωτικής ανακοίνωσης.
Θέμα 2ο.- Το δ.σ. στο πλαίσιο των ως άνω ενεργειών, εξακολουθεί να διεκδικεί τον καθορισμό του συγκεκριμένου αριθμού συνδρομών, που θα αγοράζει κατ’ έτος κάθε φορέας της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή του οποίου εκδίδεται η εφημερίδα. Το θέμα ανέκυψε το καλοκαίρι με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ακυρώσει σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, έτσι όπως γνώρισε την περίπτωση στο προηγούμενο δ.σ. του ΣΗΠΕ ο εκδότης της εφημερίδας Ταχυδρόμος του Βόλου. Η πρόταση του Συνδέσμου συνοψίζεται ως εξής: … Ο κάθε φορέας Αυτοδιοίκησης να αγοράζει ετησίως τόσες συνδρομές όσες οι Ενότητές του (Περιφερειακές και Δημοτικές) και οι υπαγόμενες σ’ αυτόν επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με δημοσιεύσεις κλπ.
Θέμα 3ο.- Το δ.σ. επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της εκκαθάρισης των τιμολογίων που εκδίδονται προς τη Διεύθυνση Λαχείων και της παρακράτησης φόρου, συνεχίζοντας τις ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης. Εκκρεμεί η απάντηση σε επιστολή του δ.σ. με το αίτημα για την αναδρομική διευθέτηση του ζητήματος.
Θέμα 4ο.- Η διοίκηση αποφάσισε σχετικά με την αναδιαμόρφωση των γραφείων και των υπηρεσιών του στην Αθήνα ώστε να είναι συμβατές με τις απαιτήσεις της νέας εποχής στον περιφερειακό Τύπο και τους θεσμούς του.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος, Ε. Αθανασίου Ο αντιπρόεδρος, Μ. Χαλκιαδάκης

Ο γ.γ., Γ. Κατσαΐτης Ο ταμίας, Α. Μυκωνιάτης