REPORT ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΔΟΤΩΝ 15-12-2012

 

Χειροπιαστές ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιφερειακού Τύπου, ζητούν οι εκδότες που συναντήθηκαν το Σαββάτο, 15/12/2012, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του ΣΗΠΕ. Αυτή τη φορά το πλαίσιο αναφοράς δεν περιορίστηκε στις σχέσεις των επιχειρήσεων Τύπου με την Πολιτεία αλλά επεκτάθηκε στην ανίχνευση επιθετικών δράσεων συνέργειας των εφημερίδων.
Η ανάγκη αλλαγής εκ βάθρων των δεδομένων που διέπουν τη λειτουργία του Τύπου ως ένα νέο παράδειγμα, διατυπώθηκε με έμφαση και ένταση από όλους. Οι επιδιωκόμενες αλλαγές, έτσι όπως καταγράφηκαν και προέκυψαν ως το προϊόν γόνιμου προβληματισμού και διαλόγου, αναμένεται να συντείνουν στην εκπόνηση σχεδίου δράσης των συνδικαλιστικών φορέων του και μάλιστα από κοινού!
Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια γύρω από το τραπέζι του διαλόγου, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, κάθισαν εκδότες ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, που σήμερα στεγάζονται σε διαφορετικά σωματεία. Το γεγονός υπογραμμίζει τις προθέσεις (και) του ΣΗΠΕ για οργανωτικές αλλαγές που θα δυναμώνουν τη φωνή των εκδοτών αλλά και τις ενέργειές τους.