ΔΣ 29 10 2012

29 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφάσεις συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου
Αθήνα, 29/10/2012


Με τη συμμετοχή όλων του των μελών συνεδρίασε στις 29/10/2012 το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, πραγματοποιώντας τη δεύτερη τηλεδιάσκεψή του.

Θέμα 1ο.- Α) Με αφορμή την πρόσκληση των Ενώσεων Συντακτών για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η νέα διοίκηση του ΣΗΠΕ αποφάσισε ότι οι σχετικές συζητήσεις, επιβάλλεται να συνεχιστούν, εφόσον προηγουμένως αποσαφηνιστεί συνολικά το νέο πλαίσιο που θα διέπει τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας, προκειμένου οι όποιες προτάσεις κατατεθούν και όποιες αποφάσεις ληφθούν στη συνέχεια, να εναρμονίζονται με αυτά τα δεδομένα.
Β) Η διοίκηση του ΣΗΠΕ προτίθεται να συμβάλλει στην ανάγκη αναμόρφωσης του περιφερειακού Τύπου με την εκπόνηση ενός σχεδίου ανάκαμψής του, προκειμένου να το παρουσιάσει στα μέλη του και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

Θέμα 2ο.- Ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος οργανώνουν τις επαφές τους την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αθήνα με τη ΓΓΕ/Ε και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αναφορικά με ζητήματα όπως οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των ΟΤΑ στα μέλη του Συνδέσμου, οι δημοσιεύσεις Δημοσίου, ζητήματα συνδρομών ΝΠΙΔ & ΝΠΔΔ κ.α.

Θέμα 3ο.- Με αφορμή την πρόσφατη απάντηση της Δ/νσης Λαχείων σχετικά με την έκδοση βεβαίωσης παρακράτησης φόρου κατά την εκκαθάριση των τιμολογίων, διερευνάται το ύψος του πιστωτικού που έχει συγκεντρωθεί στον ΑΦΜ του ΣΗΠΕ ώστε είτε να επιστραφούν χρήματα στους δικαιούχους-μέλη μας είτε να τακτοποιηθεί αναδρομικά η πίστωση αυτή μεταφερόμενη η βεβαίωση παρακράτησης σε έναν έκαστο των δικαιούχων, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την επόμενη κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Θέμα 4ο.- Να υπάρξει εκ νέου η επισήμανση – προτροπή προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου αναφορικά με το portal (www.regionalpress.gr) ώστε να το χρησιμοποιούν, να το προβάλλουν μέσα από τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες τους και βεβαίως να επισημάνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να το βελτιώσει.

Το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος
Ευαγγ. Αθανασίου Μ. Χαλκιαδάκης

Ο Γ. Γραμματέας Ο Ταμίας
Γ. Κατσαΐτης Α. Μυκωνιάτης

Ο Κοσμήτορας
Χ. Χουτζούμης