ΔΣ 25 1 2013

29.01.2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφάσεις της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΣΗΠΕ
Αθήνα, 25/1/2013

Την Παρασκευή 25.01.13 στην έδρα του ΣΗΠΕ, συνεδρίασε η διοίκηση του Συνδέσμου ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Ε. Αθανασίου με παρόντα τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της και συγκεκριμένα τους Αθανασίου, Χαλκιαδάκη, Κατσαΐτη και Χουτζούμη.
Το συμβούλιο αποφάσισε:
1.- Να καλέσει τη διοίκηση της Ένωσης ΙΗΕΕ σε κοινή συνεδρίαση και σε ημερομηνία περί τα τέλη του Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου, με ημερήσια διάταξη που θα διαμορφωθεί από κοινού και θα περιλαμβάνει τα τρέχοντα θέματα, που αφορούν στις επιχειρήσεις περιφερειακού Τύπου.
2.- Να διαμαρτυρηθεί για την στάση της ΓΓΕΕ που δεν ανταποκρίνεται στα έγγραφα του ΣΗΠΕ, όσα τουλάχιστον έχουν αποσταλεί από το καλοκαίρι του 2012 ακόμα, και αφορούσαν σε υποθέσεις των εφημερίδων, εξελίξεις στον Τύπο, προτάσεις για την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου, που διέπει τις σχέσεις των περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας. Να ζητήσει έτσι την αποκατάσταση της θεσμικής σχέσης μεταξύ της ΓΓΕΕ και των φορέων του Τύπου.
Η διαμαρτυρία αυτή να κοινοποιηθεί στο Γραφείο του πρωθυπουργού και στις αρμόδιες Υπηρεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων.
3.-Να διερευνήσει άμεσα τις προϋποθέσεις για την προσφυγή σε Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με το καθεστώς διάκρισης, που υφίσταται ανάμεσα στα μέλη της ΕΙΗΕΕ και κάθε άλλης επιχείρησης περιφερειακού Τύπου, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του ΣΗΠΕ, αναφορικά με το ύψος της καταβολής των εργοδοτικών εισφορών. Στην προοπτική της προσφυγής να συνεκτιμηθούν όλες οι σχετικές εξελίξεις με την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.
4.- Στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού λειτουργίας του Συνδέσμου για το 2013, λόγω της ταμειακής κατάστασης και της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, όρισε «οροφή» των μηνιαίων εξόδων του Συνδέσμου τα 3000€. Ποσόν που προβλέπεται ότι θα συγκεντρώνεται από τη συνδρομή των μελών, το μέρος του αγγελιοσήμου, που αναλογεί στον ΣΗΠΕ κ.α. έσοδα από εμπορικές δραστηριότητες, όπως είναι η εκμετάλλευση του ιστοτόπου.
5.- Ενέκρινε κατ’ αρχήν την πρόταση του γ.γ. για τις προϋποθέσεις αλλαγής των προτύπων του περιφερειακού Τύπου, σύμφωνα με την από 27.12.12 εισήγησή του, που παρουσιάστηκε και συζητήθηκε στην συνεδρίαση.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος Ο γ. γραμματέας
Ε. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης