Ενημερωτικό Σημείωμα για τη συνάντηση του ΣΗΠΕ με στελέχη του Γραφείου Αθηνών της Επιτροπής της Ε.Ε.

Ενημερωτικό Σημείωμα για τη συνάντηση του ΣΗΠΕ με στελέχη του Γραφείου Αθηνών της Επιτροπής της Ε.Ε.

 

ΑΘΗΝΑ. Με αντικείμενο τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την στήριξη του περιφερειακού Τύπου, συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ, Γ. Κατσαΐτης με τους Αλεξάνδρο Λάμπρου (Ομάδα Τύπου της Αντιπροσωπείας) και Λάμπρο Κοντογιώργο (Ομάδα Πολιτικής Ανάλυσης της Αντιπροσωπείας) του Γραφείου της Επιτροπής της Ε.Ε. στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ, με αίτημα του δ.σ. του οποίου έγινε αυτή η συνάντηση, επικαλέστηκε ως αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που ενέκρινε την έκθεση της ευρωβουλευτού, πρ. υπουργού Πολιτισμού της Λετονίας, Dace Melbarde, για την ανάγκη στήριξης του Τύπου.

Η έκθεση με τίτλο «Μέσα ενημέρωσης στην ψηφιακή δεκαετία: Σχέδιο δράσης για την υποστήριξη της ανάκαμψης και του μετασχηματισμού τους» ψηφίστηκε στην Ολομέλεια χωρίς αλλαγές.

Με την απόφαση αυτή καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη ώστε να αυξήσουν την υποστήριξη στα ΜΜΕ, αξιοποιώντας τα κονδύλια που διαθέτουν μέσω των εγκεκριμένων εθνικών σχεδίων ανάκαμψης.

Από την συζήτηση φάνηκε ότι δεν έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον ακόμα στο Γραφείο Αθηνών της Ε.Ε., η ανταπόκριση της Επιτροπής στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου (σ.σ. ελήφθη στις αρχές Νοεμβρίου τρέχοντος έτους).

Οι δυο πλευρές ΣΗΠΕ και Γραφείο Ε.Ε. συμφώνησαν να εντείνουν την συνεργασία τους, ανανεώνοντας το ραντεβού.