ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ TON IOYNIO

Πάτρα 29/3/2013


Υπόψη κ. Αθανασίου Ευάγγελου
Εκδότη εφημερίδας «Νέοι Αγώνες»
& Πρόεδρο του Σ.Η.Π.Ε.

Αγαπητέ κύριε Αθανασίου,
Σας ενημερώνουμε ότι ο Όμιλός μας οργανώνει διήμερο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα». Το Συνέδριό θα πραγματοποιηθεί την 14 και 15 Ιουνίου του 2013 στην Πάτρα. Σας ζητούμε την αιγίδα σας και την συμβολή σας στον τομέα της επικοινωνίας. Επίσης σας καλούμε, εσάς και όσα μέλη του ΣΗΠΕ επιθυμούν, να παρακολουθήσουν το συνέδριο μας.
Η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» εκδίδεται στην Πάτρα από το 1886. Όλα αυτά τα χρόνια συνεισφέρει στην κοινωνική ζωή του τόπου ποικιλοτρόπως. Στην περίοδο που διανύουμε αποφασίσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος συμβολής μας είναι η διοργάνωση ενός αναπτυξιακού συνεδρίου για τη Δυτική Ελλάδα με τίτλο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα». Για την Ελλάδα που βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος.
Βασική μας επιδίωξη είναι η συστηματική καταγραφή του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού για τη περιοχή, η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και η εκ του σύνεγγυς επαφή όσων σχεδιάζουν και εφαρμόζουν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται από τις πολιτικές που εκπονούνται ή υλοποιούνται για την περιοχή μας.
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώσαμε ήδη δύο προσυνεδριακές ημερίδες (στην Αθήνα και το Αγρίνιο) με τη συμμετοχή Υπουργών, Περιφερειαρχών, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, Βουλευτών και εκπροσώπων φορέων κ.ά.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την 14 και 15 Ιουνίου του 2013 στο ξενοδοχείο Porto Rio των Πατρών.
Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης σε κάθε πεδίο (υπουργοί, γενικοί γραμματείς), περιφερειάρχες, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι μεγάλων εθνικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και θεσμικών φορέων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι βασικοί εθνικοί ή τοπικοί επιχειρηματίες που έχουν δράση σε κάθε ενότητα. Το κοινό που θα προσκληθεί να παρακολουθήσει είναι το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας και επιπλέον επιλεγμένο κοινό από την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου που σχετίζεται με την θεματολογία μας.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει την 14/6/2013 στις 10:00 με μεγάλη συνεδρία, σε αίθουσα χωρητικότητας άνω των 300 ατόμων. Στη συνέχεια της ίδιας μέρας (12:00) θα πραγματοποιηθούν έξι παράλληλες συνεδρίες, μια σε κάθε αίθουσα, μια σε κάθε θεματικό πεδίο που αναφέρουμε ακολούθως. Κάθε αίθουσα θα έχει το δικό της panel, συντονιστή, ομιλητές και κοινό. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα δοθεί συναυλία από την ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ της Πάτρας με ορχήστρα 70 ατόμων. Την 15/6/2013 θα ακολουθήσουν έξι ακόμα συνεδρίες και το συνέδριο θα κλείσει με κοινή συνεδρία στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ανωτέρω.
Οι δώδεκα (12) θεματικές ενότητες είναι οι εξής: Διοίκηση-Τοπική Αυτοδιοίκηση, 5η Προγραμματική Περίοδος – ΕΣΠΑ, Μεταφορές, ΣΔΙΤ, Α΄γενής Τομέας, Ενέργεια, Απασχόληση, Εκπαίδευση-Τεχνολογία-Καινοτομία, Υγεία - Κοινωνική Πρόνοια, Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός-Τουρισμός, Περιβάλλον-Ποιότητα ζωής.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης, των σημαντικότερων επιστημονικών επαγγελματικών ενώσεων κ.α. Επίσης το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των επιμελητηρίων της περιοχής αλλά και του Ελληνοαμερικανικού του ελληνογαλλικού του ελληνοβρετανικού και του ελληνοιταλικού επιμελητήριου. Το συνέδριο έχει την χορηγία επικοινωνίας του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ ο όποιος θα το προβάλει.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Μαρία Τσουκαλά στα τηλέφωνα 6946 614852, 6942 526762 και στα emails Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Για την «Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε.

Θεόδωρος Λουλούδης, Εκδότης