Ενημερωτικό για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου και το Μητρώο

                                                                                                                                                                 Αθήνα, 20 Απριλίου 2022

                                                                                                                                                                                 Αρ. Πρωτ. 41

Ενημερωτικό για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου και το Μητρώο

Από το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης 20 Απριλίου 2022 και για 40 ημέρες θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων των έντυπων Μέσων Ενημέρωσης. Μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία της επιχείρησής σας, προκειμένου να καταστεί αυτή δικαιούχος των προγραμμάτων στήριξης.

Αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν το συντομότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΓΕΕ, με ορίζοντα υλοποίησης έως τα τέλη Ιουνίου τρέχοντος και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Τον Μάιο αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί η διαδικασία της σύνταξης του Μητρώου Μέσων Ενημέρωσης, το οποίο και θα νομοθετηθεί.

Σημειωτέο ότι αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη χρηματοδότηση των οφειλών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ και για το οικονομικό έτος 2021 (από 1.1.21 έως 31.12.21), όπως ακριβώς έτρεξε και το πρόγραμμα για τις οφειλές (2017-2020).

Οι ενδεχόμενες νομοθετικές προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την ΓΓΕΕ, ίσως και να καθυστερήσουν την έκδοση της ΚΥΑ, η οποία συνιστά ειλημμένη, πολιτική απόφαση.

Αμέσως μετά το Πάσχα, υπό την προεδρία του ΓΓΕΕ, Δ. Γαλαμάτη και με την συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΗΠΕ και των Ενώσεων περιφερειακού Τύπου, εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας και των Ταμείων ΕΦΚΑ και ΕΔΟΕΑΠ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την αντιμετώπιση των εκκρεμών ασφαλιστικών υποθέσεων των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου.

Το δ.σ. του ΣΗΠΕ εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και καλό Πάσχα.

Ο Πρόεδρος του δ.σ.                                 Η Γενική Γραμματέας του δ.σ.

Γιώργος Κατσαΐτης                                     Νατάσσα Βαφειάδου