ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Αθήνα 14.05.2013
Αρ. Πρωτ: 4003

Προς
1.- το Γραφείο του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά
2.- τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς & του ΚΚΕ

Κοινοποίηση: ΓΓΕ-Ε

Θέμα: Τροπολογία για την παράταση της αναστολής εφαρμογής της παύσης δημοσίευσης των ισολογισμών στον περιφερειακό Τύπο.

Κύριε πρόεδρε,
Δεδομένης της κατάστασης, που η παρατεταμένη ύφεση έχει δημιουργήσει στις επιχειρήσεις επαρχιακού Τύπου, ζητάμε την παράταση για τουλάχιστον δυο ακόμα χρόνια της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους στις περιφερειακές εφημερίδες.
Η σχετική πρόβλεψη ετήσιας παράτασης υπήρξε στο μεσοπρόθεσμο νομοθέτημα του καλοκαιριού του 2011. Η πεποίθησή μας είναι ότι οι λόγοι που επέβαλαν αυτή την παράταση δεν έχουν αρθεί.
Μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει τη δυνατότητα να συζητηθούν χωρίς την πίεση της συγκυρίας, τα ζητήματα της δημοσιότητας των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων με όρους και προϋποθέσεις δημόσιας δεοντολογίας και διαφάνειας, να θεσμοθετηθούν οι σχετικοί κανόνες για το διαδίκτυο που εκκρεμούν και βεβαίως αυτή η εξέλιξη θα συμβάλει ώστε να μην αφαιρεθούν, επί του παρόντος, και άλλοι πόροι από τις επιχειρήσεις περιφερειακού Τύπου.
Προσδοκώντας στην κατανόηση του αιτήματός μας, προτιθέμεθα με την συμμετοχή μας στο επικείμενο, θεσμικό διάλογο για τον Τύπο, ειδικότερα τον περιφερειακό, να προσέλθουμε με πλήρη και βαθειά την τεκμηρίωση των θέσεων μας για το θέμα, όσο και γενικότερα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Β. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης