REPORT ΔΣ 21 3 2013

Αποφάσεις ΔΣ ΣΗΠΕ

Αθήνα, 21/3/2013

 

Υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του ΣΗΠΕ, Μ. Χαλκιαδάκη, λόγω απουσίας του προέδρου και με τη συμμετοχή τριών τακτικών μελών του, συνεδρίασε την Πέμπτη 21/3/2013 στην έδρα του ΣΗΠΕ το δ.σ. του Συνδέσμου. Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι Ε. Χαλκιαδάκης, Γ. Κατσαΐτης , Χ. Χουτζούμης .

1. Κατά τη διερεύνηση του ΣΗΠΕ εξειδικευμένου δικηγορικού γραφείου πρωτίστως για το θέμα του ύψους των εργοδοτικών εισφορών, το γραφείο Ανδρεοπούλη κατέθεσε σχετική πρόταση.

2.Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τη νέα πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ζητώντας άμεσα συνάντηση με σκοπό να συζητηθούν τα ζητήματα της κοινωνικής εισφοράς και των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών.

3. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύμβουλο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος-ΕΝΠΕ κο Κουταλάκη, αποφασίστηκε να σταλεί σε ΕΝΠΕ & ΚΕΔΕ αίτημα που να αφορά στην αρωγή των συνδικαλιστικών φορέων της Αυτοδιοίκησης για την εφαρμογή των προβλεπομένων για την άμεση εξόφληση παραγγελιών δημοσίευσης και την από κοινού με τον ΣΗΠΕ, έναντι όποιου τρίτου (π.χ. Ελεγκτικό Συνέδριο) παρέμβαση για την αγορά συνδρομών από τους ΟΤΑ σύμφωνα με την από τον Αύγουστο του 2012 σχετική πρόταση του Συνδέσμου.

4. Επίσης, αποφασίστηκε να συνταχθεί υπόμνημα με τις προτάσεις-θέσεις του ΣΗΠΕ για το νέο νόμο περί Τύπου. Το υπόμνημα αυτό θα κοινοποιηθεί στον πολιτικό κόσμο και παράλληλα θα προγραμματιστούν συναντήσεις του ΔΣ με τους πολιτικούς φορείς ζητώντας τη στήριξή τους. Προηγουμένως το σχέδιο θα σταλεί στα μέλη για παρατηρήσεις.

5. Σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας φορέα για τη συνέργεια των περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου αποφασίστηκε η διερεύνηση των δυνατοτήτων και η επαφή με τις επιχειρήσεις περιφερειακού Τύπου για την ανταλλαγή απόψεων για τον σκοπό αυτό.

6. Αποφασίστηκε όλα τα στοιχεία των μελών του ΣΗΠΕ και η ενημερότητά τους να είναι προσβάσιμα από υπολογιστή στα γραφεία του ΣΗΠΕ, προκειμένου να ενημερώνονται τα μέλη ΔΣ όταν είναι στα γραφεία. Επίσης να ετοιμαστεί η φορολογική δήλωση του ΣΗΠΕ .

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Β. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης