ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΠΕ ΓΙΑ ΕΡΤ

Αθήνα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του δ.σ. του ΣΗΠΕ για την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ και την απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Η απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ και ο τρόπος που υλοποιήθηκε προκάλεσαν την αντίδραση μεγάλου μέρους των Ελλήνων πολιτών, του συνόλου των ανθρώπων των ΜΜΕ ενώ υπήρξαν ουκ ολίγες φωνές αποδοκιμασίας διεθνών φορέων, μεγάλων και εμβληματικών, ευρωπαϊκών επιχειρήσεων Τύπου.

Ο ΣΗΠΕ πρόσθεσε σ’ αυτή τη διαμαρτυρία και τη δική του φωνή. Εμπράκτως με την στάση του συνεπικούρησε στη διαμαρτυρία απέναντι στην κυβερνητική απόφαση, που εκτός των άλλων προκάλεσε και τα ήθη της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας.

Βαθειά μας πεποίθηση είναι ότι ιδιαιτέρως κατά τις κρίσεις και μάλιστα τις πολιτικές, η λειτουργία του Τύπου είναι ουσιωδώς αναπόδραστη, δημοκρατική αναγκαιότητα.
Έτσι θεωρούμε ότι η απόφαση για απεργίες διαρκείας δημιουργεί αντικειμενικά προβλήματα στην ενημέρωση και τον πολιτικό διάλογο. Προβλήματα που επιτείνονται από την επιλεκτική ροή πληροφοριών, γεγονός απότοκο της υφιστάμενης κατάστασης στο χώρο και της λελογισμένης απεργοσπασίας, απειλούν ώστε η έκβαση της κρίσης να λυθεί κατά το δοκούν και με ανορθόδοξο τρόπο.

Τα πολιτικά γεγονότα πρέπει να καλύπτονται δημοσιογραφικά και μάλιστα με το μεγαλύτερο δυνατό πλουραλισμό και στο μεγαλύτερο δυνατό βάθος. Ο ενεργός πολίτης είναι πρώτα απ’ όλα ο ενημερωμένος πολίτης. Η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης χρειάζεται την ΕΡΤ και τις επιχειρήσεις Τύπου της περιφέρειας, ανοικτές. Και τούτο πρέπει να γίνει άμεσα.


Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Β. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης