Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Αθήνα 15 Ιουνίου 2013

Η διαχείριση της απεργίας και η γυναίκα του Καίσαρα

Η περιβεβλημένη και του κύρους του προέδρου της Δημοκρατίας απαίτηση να μείνει η ΕΡΤ ανοικτή, συνιστά την ικανή και αναγκαία συνθήκη ώστε να πάρει ένα τέλος αυτή η κατάσταση, που δημιουργήθηκε με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την εταιρεία.

Με την μόλις πριν από 24 ώρες ανακοίνωσή του, το δ.σ. του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) διατύπωνε με σαφήνεια την άποψή του για την κρίση από θέσεις αρχών. Υποστήριξε χωρίς υπερβολές, φραστικές περικοκλάδες και αμφίσημες διατυπώσεις την υπόθεση της ΕΡΤ και της ελευθεροτυπίας.

Την ίδια ακριβώς μέρα, που εκδοτικές επιχειρήσεις των Αθηνών προσέφευγαν το μεσημέρι στη δικαιοσύνη εναντίον της απεργίας των εργαζομένων, ετοιμάζονταν από το πρωί οι εκδόσεις των κυριακάτικων φύλλων, που φιγουράρησαν σαββατιάτικα στα περίπτερα! Εκεί δηλ. που δεν βρίσκονταν οι τοπικές, περιφερειακές εφημερίδες, με προφανή τη ζημιά τους κάτι σαν τιμωρία για την στάση αρχών που διατήρησαν από τη αρχή.

Η κοινή μας υπόθεση έτσι, αλλοιώνεται. Με τις κατά περίπτωση, αδιάλλακτες, συνδικαλιστικές συμπεριφορές, απειλείται ευθέως η υπόσταση του χειμαζόμενου περιφερειακού Τύπου.
Η υποστήριξη της ελευθεροτυπίας, δεν τελειώνει με την ΕΡΤ, πολύ περισσότερο όταν απειλείται η επιβίωση όλων των περιφερειακών εφημερίδων ενώ ιδιοτύπως και με την εκμετάλλευση της συγκυρίας αποπειράται η διευθέτηση του ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Η υπόθεση της ελευθεροτυπίας δεν λογίζεται αλλιώς παρά μόνον με τις εφημερίδες «ανοικτές». Και προς αυτή την κατεύθυνση απευθύνουμε έκκληση προς τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και δηλώνουμε ότι θα πράξουμε ότι είναι αναγκαίο και δυνατόν.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Β. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης