ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΠΕ 7 7 2013

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ιωάννινα, 7/7/2013

Σχεδόν όλα τα παριστάμενα μέλη πήραν το λόγο κατά τη διάρκεια των εργασιών της τακτικής γ.σ., στην οποία προήδρευσε ο πρ. πρόεδρος του Συνδέσμου, εκδότης της Γνώμης Αλεξανδρούπολης, Γ. Λασκαράκης.
Διατυπώθηκαν χρήσιμες σκέψεις, προτάσεις αλλά και κριτικές παρατηρήσεις. Όλα αυτά σ’ ένα πλαίσιο συναδελφικό, εποικοδομητικό και χρήσιμο.
Η συνέλευση ενέκρινε την απολογισμό δράσης του δ.σ., που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ, Β. Αθανασίου καθώς και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Ενέκρινε τέλος σχέδιο απόφασης σύμφωνα με το οποίο εξουσιοδοτείται το συμβούλιο:
1. Να συνεχίσει να πιέζει, να δρα και να προτείνει ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες εκπόνησης ενός πλαισίου σωτηρίας του περιφερειακού Τύπου, περιβεβλημένο τον Τύπο νόμου – πλαισίου.
2. Να εντείνει τις προσπάθειες για τη σύγκλιση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
3. Να διερευνήσει τις προϋποθέσεις και να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να συγκροτηθεί Υπηρεσία στατιστικών μετρήσεων για τον Τύπο που να καλύπτει ολόκληρη την Επικράτεια ως προϋπόθεση για τον εξορθολογισμό της διανομής διαφημιστικών καταχωρήσεων με την ανάδειξη των δεδομένων και των δυνατοτήτων του περιφερειακού Τύπου.
4. Να δράσει στην κατεύθυνση της ταχείας επίλυσης ζητημάτων, όπως η καθιέρωση ενός τιμολογίου για τη δημοσίευση προκηρύξεων και καταχωρήσεων του Δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ με την αλλαγή του τρόπου επιμέτρησης έτσι ώστε να γίνεται δυνατή η εξόφληση με την παραγγελία δημοσίευσης.
5. Να συνεχίσει τη διερεύνηση –και υπό το κράτος των δεδομένων του διήμερου προβληματισμού και των υποσχέσεων του ΓΓ ΜΕ, Ι. Παναγιωτόπουλου- για την συγκρότηση υπηρεσίας διανομής ειδήσεων σε κάθε μορφή και τύπο ώστε να αποκατασταθεί η αξία της επικοινωνιακής παραγωγής και η οικεία αγορά της.
6. Να παρακρατούνται τα έσοδα από τις δημοσιεύσεις των λαχείων, όταν υπάρχει πρόβλημα εξυπηρέτησης των δραματικά μειωμένων αλλά στοιχειωδών οικονομικών του Συνδέσμου, λόγω μείωσης του τεκμαρτού εσόδου από το αγγελιόσημο.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Β. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης